achtergrondafbeelding
Italdag 2018

Noteer in de agenda: Italdag 2018

Hét Italiaanse motorfestival van Nederland

20 aug 2018, 15:32  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Liefhebbers van Italiaanse motorfietsen omcirkelen zondag 2 september met Ducati-rode stift in de agenda, want die dag vindt de 2018-editie plaats van de Italdag. De Italdag strijkt voor de achtste keer neer op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

Ducati en Aprilia

Tijdens de Italdag 2018 staan de Ducati Club Nederland (DCN) – bestaat in 2018 alweer 40 jaar – en de Aprilia Riders Association (ARA) – bestaat in 2018 alweer 20 jaar – extra in het zonnetje. Beide clubs pakken groots uit op de Italdag met onder meer een DCN ’40 expositie waar de historie van de club herbeleefd kan worden. Daarnaast vindt er om 12:00 uur een recordpoging plaats vanuit de Dutch Ducati Classic Multistrada Facebookgroep. Voor alle ARA-clubleden ligt er onder meer een gratis T-shirt klaar.

Diverse standhouders

Er zijn diverse standhouders en er treden livebands op als Motel ’35 en The Reverend. Iedereen kan gratis deelnemen aan de Scrambler raad & winactie, waar je een weekend Ducati Scrambler rijden kan winnen. Ook voor de kinderen is voldoende plezier: onder meer in de vorm van luchtkussens!

Prestigieuze trofeeën

Op het Parc Fermé staan de meest bijzondere en exclusieve motoren. Van klassieke oldtimers tot de meest recente special editions. Zo kom je ongetwijfeld de Ducati V4 speciale en de MV Agusta RVS#1 tegen. Een deskundige jury reikt in zes categorieën prestigieuze trofeeën uit:

 • De mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar vóór 1970
 • De mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar tussen 1970 en 1990
 • De mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar vanaf 1990
  De meest bijzondere retro-bike/caféracer
 • De Ducati Zaltbommel Bokaal voor de mooiste Ducati
 • En als hoofdprijs de Gallery Aaldering Trofee voor de mooiste motorfiets van het evenement.

De jurering vindt tussen 12:00 en 14:00 uur plaats, waarna op het hoofdpodium de prijsuitreiking volgt. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Zes pronkstukken

Op het Parc Fermé staat een unieke collectie van het Gallery Aaldering Museum. Zes pronkstukken waaronder een Benelli Sei racer 6-cilinder, een Ducati 998s Bayliss en een MV Agusta 750s America staan naast een schitterende Ferrari 275 GTB longnose aluminium. Deze collectie is nooit eerder in deze samenstelling in Nederland vertoond.

Initiatief

De Italdag is een initiatief van Ducati Club Nederland, Aermacchi-Gilera Motorclub, Aprilia Riders Association, Benelli Club Nederland, Lambretta Club Nederland, Laverda Club Nederland, Moto Guzzi Club Nederland en Moto Morini Club Nederland. De initiatiefnemers werken nauw samen met de importeurs van Ducati (Ducati North Europe), Aprilia en Moto Guzzi (Piaggio Vespa), Benelli (Moteo) en MV Agusta (MotoMondo). De importeurs van Aprilia, Benelli, Ducati en MV Agusta presenteren op de Italdag een ruim aanbod aan nieuwe motormodellen waarop bezoekers kunnen proefrijden.

Duizenden Italiaanse motorfietsen

“Met mooi weer zijn er duizenden Italiaanse motorfietsen te bewonderen. Deze kunnen mensen parkeren op de beveiligde Italiaanse motorparking. Niet-Italiaanse motorfietsen kunnen op een speciale parking buiten het festivalterrein geparkeerd worden. Ook voor auto’s is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Volg hiervoor de aanwijzingen op de borden en van de vrijwilligers”, aldus de organisatie.

Gratis

Het evenement met alle activiteiten is gratis toegankelijk en duurt van 10:00-17:00 uur. Meer informatie staat op www.italdag.nl. Benieuwd naar de plattegrond? Je kan hem hier downloaden. Het dagprogramma staat hieronder.

Het programma Ital-dag 2018:

Programma Ital-dag 2018

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen