achtergrondafbeelding
Norton Atlas Scrambler 2018

Norton komt met een Scrambler

Onthulling Atlas 650 Scrambler in november op Britse NEX-show

5 jul 2018, 16:53  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

De wederopstanding van het Britse bedrijf Norton Motorcycles uit Donington Park tekent zich steeds duidelijker af. Er komt al weer een nieuw model aan. Het gaat om de Norton Atlas 650 Scrambler.

De Atlas krijgt een nieuw 650 cc tweecilinder motorblok dat bijna 100 pk zal produceren. Eveneens nieuw is het stalen buizenframe van Spondon (onderdeel van Norton Motorcycles). Norton gebruikt alleen hoogwaardige componenten, zoals radiale remklauwen van Brembo.

Norton Atlas 650 Scrambler

Volgens Simon Skinner – Head of Design bij Norton Motorcycles – is het einde van de ontwerpfase in zicht en kan er begonnen worden met bouwen van een prototype. Een eerste model zou in enkele maanden gerealiseerd kunnen worden.

Simon Skinner: “We hebben geprobeerd het design net even wat meer gewaagd te maken. Een beetje tussen onze 961 Commando en de V4 in. Het is zeker geen retro scrambler zoals bijvoorbeeld BMW en Ducati die hebben. Hij is te vergelijken met de Ducati Scrambler Desert Sled. Met het verschil dat de Atlas echt een premium motor is met veel meer power”.

Norton Atlas Scrambler versies 2018

Twee verschillende varianten

De Norton Atlas 650 Scrambler komt in twee varianten, de ‘high’ als een off-road-achtige versie en de ‘low’ als een road-achtige versie. De prijs zal ook heel aantrekkelijk zijn, Norton wil de road-versie in Engeland voor nog geen 10.000 pond op de markt brengen. Dat zou neer komen op een bedrag tussen de elf- en twaalfduizend euro.

Skinner: “Die prijs is voor ons essentieel willen we onze volumes laten groeien. De Atlas moet voor ons een echte game-changer worden”.

Het eerste prototype van de Atlas zal later dit jaar onthuld worden tijdens de NEX-Show.

Norton Atlas Scrambler uit 1963

De naam Atlas gaat ver terug in het verleden van Norton Motorcycles. In 1962 gebruikte het bedrijf de naam al. De Atlas had toen een 750 cc blok, de scrambler-versie ging in 1963 officieel in de verkoop.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen