achtergrondafbeelding

Nieuwe Triumph Tiger 850 Sport

Meest toegankelijke Tiger in het assortiment

18 nov 2020, 17:21  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Tadaa, dit is de nieuwe Triumph Tiger 850 Sport. Het model heeft dezelfde T-plane krukas van de nieuwste generatie Tiger 900, met zijn eigen unieke 850 geluid. De Tiger 850 Sport is de meest toegankelijke Tiger in het assortiment. Hij kost 12.950 euro in Nederland en 11.550 euro in België.

85 pk en 82 Nm

De T-plane krukas en zijn 1-3-2 ontstekingsvolgorde geven de 850 triple een uitstekende wendbaarheid bij lage toerentallen, wat zich vertaalt in een verbeterde verbinding tussen de rijder, het vermogen op het achterwiel en in responsieve en intuïtieve rijprestaties op de weg. Deze nieuwe en unieke motorconfiguratie heeft een ongelooflijk onderscheidend geluid, met de gasresponse en het gevoel van een tweecilinder, gecombineerd met de rijke en responsieve koppelafgifte van een driecilinder in het midden- en in het topgebied.

Het topvermogen komt op 85 pk bij 8.500 tpm en het piekkoppel is 82 Nm bij 6.500 tpm, met een soepele en lineaire vermogens- en koppelafgifte vanaf lage toerentallen en over het hele toerentalbereik.

Het reactievermogen van het blok wordt aangevuld door de slip- en assistkoppeling, die de inspanning voor het inknijpen van de koppelingshendel vermindert en extra comfort biedt op zowel lange ritten als in de stad.

In Europa is een voor dealers geschikte A2-rijbewijs kit verkrijgbaar, die een speciale APS-gashendel en motorafstelling bevat. Het volledige vermogen kan eenvoudig door de dealer worden hersteld zodra de rijder zijn volledige rijbewijs heeft behaald.

Componenten

De nieuwe Tiger 850 Sport is voorzien van een specifiek, hoogwaardig chassis en uitrustingspakket, specifiek afgestemd op de veelzijdigheid en toegankelijkheid van de nieuwe Tiger 850 Sport. Van de toonaangevende Brembo Stylema-remmen tot de hoogwaardige Marzocchi-vering, het instelbare scherm en het uitgebreide elektronicapakket, met 5-inch TFT-display, volledige LED-verlichting, 2 rijmodi, ABS en schakelbare traction control, is de nieuwe Tiger 850 Sport geoptimaliseerd voor toegankelijk, op de weg gericht avontuur.

Brembo Stylema remmen
De Tiger 850 Sport is voorzien van de toonaangevende Brembo Stylema-remmen voor een superieure remkracht. Dit zijn lichte, compacte, zorgvuldig gevormde en goed presterende remklauwen, met minder volume rond de zuigers en remblokken, waardoor de interne ruimte die door de remvloeistof wordt ingenomen, wordt verminderd en een directere remrespons wordt geleverd. Een grotere luchtstroom rond de remblokken helpt de remklauwen ook om sneller te koelen.

Hoge specificatie Marzocchi vering
De Tiger 850 Sport heeft een hoogwaardige set-up van de vering, met hoogwaardige Marzocchi voor- en achtervering. 45 mm dikke Marzocchi upside down cartridge voorvork, met een veerweg van 180 mm, gecombineerd met een monoshock achterwielophanging met een manueel instelbare preload en een veerweg van 170 mm, voor een sportieve en toch comfortabele rit.

Smal zadel

Met een smal zadel, een ergonomisch geoptimaliseerde voetsteunpositie en een in hoek verstelbaar stuur heeft de nieuwe Tiger 850 Sport een comfortabele rechte zitpositie. Hij beschikt ook over een ingebouwd, eenvoudig in twee standen verstelbaar zadelhoogtemechanisme, waardoor de rijder de hoogte van het zadel met 20 mm kan aanpassen aan de gewenste instelling.

Grote brandstoftank

De Tiger 850 Sport is uitgerust met een grote brandstoftank van 20 liter en een verstelbaar scherm, waardoor de Tiger 850 Sport een superieure windbescherming biedt met een eenvoudige, met één hand te bedienen verstelling.

Lichtgewicht modulair frame
Met het modulaire frame  van de nieuwe generatie Tiger is het aluminium achterframe met bouten bevestigd aan het hoofdframe evenals de passagiers voetsteunen. Deze nieuwe combinatie van een lichtgewicht blok, hoog gespecificeerde vering en premium Brembo remmen, verzekeren exeptionele rijeigenschappen in alle rijomstandigheden.

Kleuren

De nieuwe Triumph Tiger 850 Sport is verkrijgbaar in twee spannende lakvarianten: Graphite/Diablo Red of Graphite/Caspian Blue. 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen