achtergrondafbeelding
Suzuki Katana teaser

Nieuwe Suzuki Katana komt eraan

Suzuki weet de spanning behoorlijk op te voeren

23 sep 2018, 10:44  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Na het zien van de derde teaser is het wel duidelijk: Suzuki komt met de nieuwe Katana!

De conceptversie van de nieuwe Suzuki Katana – gebaseerd op de GSX-S1000 -stond vorig jaar al op de EIMCA-beurs in Italië.

Suzuki Katana Concept

Tijdens de Intermot 2018 in Keulen zal Suzuki een nieuwe motor onthullen en het kan bijna niet anders dat dit de nieuwe Suzuki Katana is. In de teaservideo’s die momenteel overal te zien zijn zie je immers de vervaardiging van een Katana-zwaard. Dat wordt naar een eeuwenoude Japanse traditie helemaal met de hand gemaakt.

Legendarisch design

De eerste Suzuki Katana is in 1980 uitgebracht. Het was een ontwerp van Hans Muth, ex-hoofd styling van BMW Motorrad. De designer van destijds de kleinere boxers van BMW, de R45 en R65. En de man die de eerste in de windtunnel ontworpen motorfiets schiep: de BMW R100RS.

Snelste productiemotor ter wereld

De Suzuki Katana heeft ook de windtunnel als scherprechter gekend. De vorm is gestroomlijnd en sterk afgestemd op de rijder. De Katana was destijds een van de eerste motorfietsen met een vrij hoge tank. Je zat als rijder echt in de motor en daarmee meer uit de wind.

Suzuki lanceerde de Katana destijds met een een 1.100 cc viercilinder blok. Toen de GSX1100S Katana uitkwam, was het de snelste productiemotorfiets ter wereld.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen