achtergrondafbeelding

Nieuwe Harley-Davidson Sportster S kost 18.495 euro in Nederland

Met Revolution Max 1250T V-Twin-motor met 121 pk

14 jul 2021, 15:01  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Harley-Davidson introduceert de Sportster S. Hij is uitgerust met de Revolution Max 1250T V-Twin-motor, goed voor 121 pk. Rijden kan dit najaar want dan staat de machine bij de Harley-Davidson-dealers. Een vanafprijs hebben we ook al. Je betaal 18.495 euro in Nederland en 15.995 euro in België.

CEO Harley-Davidson aan het woord

“De Sportster S is de volgende geheel nieuwe motorfiets die is gebouwd op het Revolution Max-platform en zet een nieuwe prestatiestandaard voor de Sportster-lijn”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO, Harley-Davidson. “Dit is een volgende generatie Sportster gedefinieerd door vermogen, prestaties, technologie en stijl. En deze maakt deel uit van ons streven om motorfietsen te introduceren die in lijn zijn met onze strategie om de begeerlijkheid te vergroten en de erfenis van Harley-Davidson voort te stuwen.”

Wolf in wolfskleren

Vivid Black, Stone Washed White Pearl en Midnight Crimson, die kleuren levert Harley-Davidson voor de nieuwe Sportster S. “Elk visueel ontwerpelement van de Sportster S is een uitdrukking van het rauwe vermogen van de motorfiets”, zegt Brad Richards, Harley-Davidson vice-president styling en design. “Dit is een wolf in wolfskleren.”

Magnesium motorkappen

De aandrijflijn wordt geaccentueerd met een Chocolate Satin afwerking op de lichtgewicht magnesium motorkappen. Texturen, kleuren, afwerkingen en details zijn gekozen om de Sportster S de looks te geven van een custom showmotor die toevallig in de garage van de eigenaar staat. De dikke voorband doet denken aan de spatbordloze voorkant van een klassieke bobber, terwijl de achterzijde en het slanke solozadel geïnspireerd zijn op de Harley-Davidson XR750 flat tracker. De dikke upside-down voorvork en de brede banden geven de motorfiets de uitstraling van een high-performance sportmachine. Opvallend is de hoge 2-in-1-in-2 uitlaat.

1.250 cc Revolution Max 1250T-motor

Het kloppend hart van de machine is de 1.250 cc Revolution Max 1250T-motor. Deze nieuwe versie van de nieuwste vloeistofgekoelde Harley-Davidson V-Twin is afgesteld om een enorm koppel te leveren bij een laag toerental, met een koppelcurve die vlak blijft over de hele powerband. De aandrijflijn is een dragend onderdeel van het chassis, waardoor het traditionele frame wordt geëlimineerd. Rijklaar met 11,75 liter brandstof in de tank weegt de Sportster S slechts 228 kg. Opvallend is de hoge 2-in-1-in-2 uitlaat.

Rijmodi

Elektronica heeft de Harley-Davidson Sportster S volop. Denk aan rijmodi (Sport, Road en Rain), twee custom modi zelf in te vullen door de rijder, Cornering Rider Safety Enhancements, een rond 4-inch TFT-scherm met bluetooth-koppeling en volledige LED-verlichting met Daymaker Signature LED-koplamp.

Hardware

De Sportster S is verder uitgerust met volledig instelbare, premium voor- en achtervering, een Showa 43 mm upside-down voorvork en een Showa Piggyback-reservoir achterschokbreker. De achtervering is voorzien van hydraulische voorbelastingsinstelling met behulp van een handige knop aan de linkerkant van de motorfiets. Lichtgewicht gegoten aluminium wielen met een verspringend vijfspaaks ontwerp zijn voorzien van brede Dunlop/Harley-Davidson Series GT503-banden. Brembo-remcomponenten zorgen voor de benodigde remkracht. De enkele voorrem heeft een nieuwe radiale Brembo monoblock vierzuiger remklauw en een remschijf met een diameter van 320 mm. De achterrem is een tweezuiger Brembo-remklauw die zijn tanden zet in een 260 mm schijf.

Zithoogte Harley-Davidson Sportster S 2021

De onbeladen zithoogte is 751 mm, laag genoeg voor de meeste rijders om bij een stop probleemloos de voeten op de grond te plaatsen. Rem- en koppelingshendels zijn verstelbaar voor bereik, zodat ze aan te passen zijn op de handgrootte of voorkeur van de rijder. De Sportster S is voorbereid voor verwarmde handgrepen voor extra comfort bij koud weer, en is uitgerust met twee speciale stroompoorten voor verwarmde rijkleding (verwarmde handgrepen en verwarmde rijkleding/kleding, elk afzonderlijk verkrijgbaar), plus een USB oplaadpoort voor een telefoon of ander apparaat. Een externe omgevingstemperatuursensor en een waarschuwing voor lage temperaturen op het scherm waarschuwen de rijder voor veranderende omstandigheden. Cruise control en een op nabijheid gebaseerd beveiligingssysteem behoren tot de standaarduitrusting.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen