achtergrondafbeelding
SuperCross Brabant

Nieuw: SuperCross Brabant

Spectaculair indoor motorcross event in Autotron Rosmalen

6 dec 2018, 17:18  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Tip voor de dagen tussen Kerst en oudjaarsdag! Van 28 tot en met 30 december is SuperCross Brabant in de Expo Dome van Autotron Rosmalen. Spektakel gegarandeerd. In de hal komt een 400 meter lang parcours waarvoor 1.500 kubieke meter droge klei wordt aangevoerd.

Uitdagende SuperCross Brabant voor jong en oud

SuperCross Brabant is een nieuw indoor motorcross evenement van Nederland. Deelname is mogelijk voor iedereen, dus ook voor rijders met minder ervaring of jonge crossers die onder begeleiding van ervaren crosser/trainers worden klaargestoomd voor deelname.

SuperCross Brabant

Technisch parcours

SuperCross is in veel landen een fenomeen. Met name in Frankrijk is het indoor rijden al jaren populair, zoals te zien is op onderstaande foto van een SuperCross in Lyon. In de Expo Dome van Autotron komt een 400 meter lang parcours van 6 meter breed. Het is een uitdaging voor de rijders en het zal spektakel opleveren voor toeschouwers. Er zijn talrijke technische stukken met een wasbord-deel en pittige heuvels waaronder een paar triples en tafelbergen. Daarnaast is een stuk van het circuit voorzien van een zanderige ondergrond en gaan de rijders door en over een tunnel.

Parcours baadt in LED-verlichting

Het circuit in Rosmalen is ontworpen Freddy Verherstraeten, die de nodige ervaring heeft met indoor crossbanen. ‘Het boetseren van de ruim 1.500 kuub hoogwaardige droge klei is in handen van motorcross-liefhebber Jos van de Wetering uit Heesch en Marcel Huigevoort. LED sport-verlichting baadt het circuit vol in het licht. Vier camera’s staan opgesteld. De beelden zijn te zien op diverse LED screens in de hal.  Zowel vanaf de tribune als de vide is alles super te volgen.’

Bekijk ook: video motor te water in Den Haag 

Trainingen op 21 en 22 december

Op vrijdag 21 december zal het parcours gekeurd en getest worden. Het weekend van 22 en 23 december is gereserveerd voor begeleide- en vrije trainingen voor alle niveaus. Na de Kerstdagen zijn de wedstrijden op vrijdag 28 t/m zondag 30 december. Alle klasses komen aan bod, inclusief de Ladies en Enduro. Het Enduro-parcours zal met veel creativiteit worden vervaardigd én gedecoreerd.

Interesse voor deelname? Je kunt je nog inschrijven via www.supercrossbrabant.nl/inschrijven/

 

Share Tweet Share Share E-Mail