achtergrondafbeelding
Unu Scooter 2019

Nieuw: de elektrische Unu Scooter

Levering start in september, kost 2.799 euro

30 mei 2019, 16:03  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Unu, de fabrikant van elektrische scooters uit Berlijn, heeft een nieuw model gepresenteerd: de Unu Scooter. De elektrische scooter van het merk is ontwikkeld in samenwerking met Bosch en LG (acculeverancier). Heel duur is ie niet. De levering start al in september 2019.

Bosch en LG

Het Berlijnse bedrijf ontwierp de nieuwe unu Scooter in eigen beheer en ontwikkelde deze volledig in samenwerking met partners zoals Bosch en LG in Duitsland. De nieuwe scooter biedt ruimte voor twee personen en heeft een grote opslagruimte onder het zadel. De elektromotor is ondergebracht in het achterwiel.

Unu Scooter 2019

Zeven kleuren

De volledig elektrische scooter heeft simpele vormgeving, maar ziet er wel lekker hip uit. Bovendien is de scooter te krijgen in opvallende kleuren, te weten in Glossy Blue, Glossy Blue, Matte Pine, Matte Stone, Matte Coral, Matte White of Matte Black. Sommige kleuren kosten niets, andere tinten hebben een meerprijs.

Unu Scooter 2019

Drie varianten

Er is keuze uit drie varianten: de Basic (2000 W), de Standard (3000 W) of de Plus (4000 W). Daarnaast kun je kiezen of de Unu Scooter als Snorscooter (25 km/u) of als Bromscooter (45 km/u) wilt bestellen. Wie een pre-order plaatst, pakt wat voordeel (328 euro). Je krijgt dan een gratis helm (99 euro), 1 jaar garantie extra (129 euro), 100 euro korting en snelle levering. De vanafprijs bedraagt 2.799 euro voor de Basic. De Standard kost 3.299 euro en de Plus minimaal 3.899 euro. De batterij heeft een actieradius van 50 kilometer, volgens Unu goed voor drie dagen rijden. Heb je een groter bereik nodig? De scooter heeft plek voor een tweede accu.

Unu Scooter 2019

Pre-orderfase

De pre-orderfase loopt van 21 mei tot 31 juli 2019. In deze periode kan je de nieuwe unu Scooter bestellen, inclusief het limited pre-orderpakke ter waarde van 328 euro. Zodra je de pre-order plaatst doe je een aanbetaling van 100 euro. Tegen het einde van de pre-orderfase stuurt Unu een betaalverzoek voor het restbedrag van je Unu Scooter. Om je pre-order te voltooien, kies je voor betaling via creditcard, PayPal, automatische incasso of financiering. De pre-order reservering is pas bindend nadat alle betalingen zijn voldaan. Tot die tijd kan de reservering op elk moment geannuleerd worden via het herroepingsformulier.

Tweede model

“Met de Unu Scooter Classic hebben we met succes elektrische mobiliteit voor de massa mogelijk gemaakt. Met onze nieuwe e-scooter lanceren we de volgende generatie elektrische voertuigen, die gebruikt kunnen worden voor mobiliteitsservices”, aldus Mathieu Caudal, co-founder en COO van Unu. Op de lange termijn werkt Unu aan hun visie van het ultieme product: een elektrisch, verbonden, autonoom voertuig.

Over Unu

Unu werd in 2013 door Elias Atahi, Pascal Blum en Mathieu Caudal opgericht. Het bedrijf begon als producent van elektrische scooters en is nu marktleider in alle Duitstalige landen. Op dit moment werkt het jonge bedrijf aan verschillende oplossingen voor mobiliteit in de stad. Hun TÜV-gecertificeerde scooter is bereikbaar en kan dankzij draagbare accu’s bij elk normaal stopcontact worden opgeladen. Het idee ontstond tijdens de studie van de oprichters in Beijing, waar hen de beperkte mobiliteit in een grote stad opviel. Het jonge bedrijf breidt sinds 2015 succesvol uit naar het buitenland en heeft plannen om hun aantal elektrische scooters op de weg te verdubbelen.

Share Tweet Share Share E-Mail