achtergrondafbeelding

MV Agusta kondigt 5-jarig businessplan aan

MV Agusta mikt op 25.000 motorfietsen op jaarbasis

4 okt 2019, 11:01  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Het Italiaanse motormerk MV Agusta kan dankzij een flinke investering van de familie Sardarov – de aandeelhouder van MV Agusta – de komende jaren volop investeren in nieuwe modellen en technologieën. MV Agusta kondigt daarom direct een businessplan aan voor de komende vijf jaar.

Verkoopdoelstelling

MV Agusta stelt zich ten doel om over vijf jaar op jaarbasis meer dan 25.000 motorfietsen te verkopen. Daarnaast komen er nieuwe modellen in het hogere en middensegment. In de periode 2019 tot 2021 investeert MV Agusta ook stevig in het distributienetwerk, voornamelijk in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Limited editions

MV Agusta produceert momenteel de Brutale 1000 Serie Oro – een hypernaked – en de Super Veloce 800 Serie Oro. Van beide modellen produceert MV Agusta niet meer dan 300 exemplaren. Die zijn allemaal al uitverkocht.

Nieuw bestuur

Timur Sardarov, sinds december 2018 de nieuwe CEO en bestuursvoorzitter, heeft een nieuwe managementstructuur samengesteld. Hij heeft ook Massimo Bordi en Paolo Bettin aangetrokken in het MV Agusta-team. Bordi is een beroemde engineer in de motorwereld. Hij is aangesteld als Executive Vice Chairman. Bettin heeft veel kaas gegeten van herstructurering van bedrijven. Hij is de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Giovanni Castiglioni krijgt een adviserende rol.

Sardarov: “De komende vijf jaar zal MV Agusta zich richten op het uitbreiden van het verkoop- en servicenetwerk, investeren in nieuwe producten en geld pompen in digitalistering en technische innovaties.”

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen