achtergrondafbeelding
BMW R nineT /5 2019 - Motortest MotorRAI.nl

Motorverzekering vergelijken

28 aug 2019, 17:46  •  Partner Content  •  Door Robin Nieuwhof

U wilt een motorverzekering met een ruime dekking, maar wel met een lage premie. Door het vergelijken van de motorverzekering is dit haalbaar. U vergelijkt namelijk in één keer meerdere verzekeraars onderling. Bij het vergelijken blijkt dat de motorverzekering niet duur hoeft te zijn.

De verzekeraars die de motorverzekering aanbieden bieden onderling vergelijkbare dekkingen aan. U mag verwachten dat dit dan ook voor de hoogte van de premie geldt, maar dat is niet het geval. De verzekeraars bepalen namelijk hun eigen prijsbeleid, en dat blijkt ook als u kijkt naar wat de onderlinge premieverschillen zijn. Wees daarvan niet de dupe en ga de motorverzekering vergelijken.

 Kiest u de WA casco motorverzekering?

De WA casco verzekering is de verzekeringsvorm met de ruimste dekking. U krijgt namelijk ook de schade aan uw eigen motor ten gevolge van een ongeval of door vandalisme uitgekeerd. Uiteraard is het ook de duurste verzekeringsvorm. U kunt ook kiezen voor de WA beperkt casco of de WA motorverzekering. De WA verzekering vergoedt alleen de schade door de verzekerde motor aangericht aan anderen. De schade aan de eigen motor keert de eigen verzekeraar nooit uit. De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking dan de WA motorverzekering. De verzekeraar keert in sommige gevallen wel de schade aan de eigen motor uit. Dat is bijvoorbeeld het geval bij schade door:

  •          Diefstal
  •          Brand
  •          Storm
  •          Hagel
  •          Aanrijding met loslopende dieren

Welke motorverzekering kiest u?

De motorverzekering vergelijken is niet alleen belangrijk voor het selecteren van een verzekeraar waar u de motor verzekert. Het geeft u ook inzicht in de premieverschillen tussen de drie dekkingen. U wilt het liefst een zo ruim mogelijke dekking, maar de premie moet natuurlijk niet te hoog uitvallen. Voor een motor met een lage waarde kan het mogelijk niet uit om het voertuig nog WA casco te verzekeren.

Ga motorverzekeringen vergelijken en kies de meest geschikte

Een motorverzekering kiezen is meer dan premies vergelijken. De verschillen in dekking tussen de verzekeraars neemt u natuurlijk ook mee in de overweging. Het vergelijken doet u ook om weloverwogen een dekkingsvorm te kiezen. De verzekeringsvorm met de ruimste dekking is de WA casco motorverzekering, maar de hoogte van de premie moet wel in verhouding staan tot de waarde van de motor.

Hoe gaat u vergelijken?

Ingewikkeld is het zeker niet. Door het invoeren van uw kenteken weten wij al welke motor het is en zetten wij de gegevens van de motor in de vergelijking. Gegevens als de nieuwwaarde en het gewicht hoeft u dus niet op te zoeken. Dit maakt het vergelijken al een stuk eenvoudiger. Na het invullen van gegevens over uzelf en over hoe u de motor gaat gebruiken krijgt u al een vergelijking in beeld. U kunt nu al de meest geschikte motorverzekering bij Diks selecteren. Ook kunt u vanaf dit punt de polisvoorwaarden van de verzekeraars inzien en vergelijken. De dekking is namelijk nog belangrijker dan de hoogte van de premie.

Heeft u al een motorverzekering?

Het vergelijken van de motorverzekering heeft ook zin als de motor nu al verzekerd is. Dit geeft u namelijk de kans om uw motorverzekering te vergelijken met wat andere verzekeraars u aan kunnen bieden. Als de verzekering minimaal één jaar geleden is afgesloten, is de verzekering dagelijks opzegbaar. U kunt dus een andere motorverzekering kiezen en de huidige verzekeraar op de hoogte stellen van uw wens om de verzekering te beëindigen. De verzekeraar mag een opzegtermijn van één maand aanhouden, maar dat doen steeds minder verzekeraars.

Het vergelijken van de motorverzekering geeft u de kans om een besparing in uw maandlasten door te voeren. Laat deze kans dus zeker niet liggen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen