achtergrondafbeelding

Motortest – Kawasaki Z H2 (2020), ware dondergod

Super(charged)

1 okt 2020, 16:51  •  Motortests, Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Een powernaked, dat is de Kawasaki Z H2. Je kunt er keurig op rondhobbelen in het alledaagse verkeer of op de boulevard. Maar wie de gaskraan opendraait en die supercharger tot leven wekt, moet zich schrap zetten voor een onheilspellende krachtexplosie. Ben jij er klaar voor?

PK-wedloop

Het is toch wat met die pk-wedloop in het hypernakedsegment. Ducati heeft de Streetfighter V4 met 208 pk (vanaf 22.290 euro) en MV Agusta mengt zich in de strijd met een Brutale 1000 RR met 208 pk (29.990 euro).

“200 pk. Och och, dat klinkt als behelpen zeg.”

Nakedvariant

Kawasaki vond het een goed idee om van de Ninja H2 een nakedvariant uit te brengen. Dat werd deze Z H2 met 830 mm zithoogte. Die heeft niet zoals Ninja H20 modeljaar 2020 een vermogen van 231 pk, moet het doen met ‘slechts’ 200 pk. Och och, dat klinkt als behelpen zeg. Nou, niet bepaald hoor. Want 200 pk op 239 kilogram rijklaar is nog altijd gekkenwerk. Áls je dat zou willen, want deze Kawasaki  Z H2 blijkt ook poeslief te zijn.

Meerdere manieren

Hoe dat komt? Het is duidelijk een naked die zich vrij eenvoudig op meerdere manieren laat rijden. Zoals gezegd kun je heerlijk mee cruisen. Hij is voldoende comfortabel, heeft een fijne zitpositie en een fijn zadel en dankzij standaard aanwezige cruise controle is het kinderlijk eenvoudig om langere afstanden in alle rust te overbruggen.

“Kracht in overvloed.”

Supercharger

Maar wie gas geeft, moet zich schrap zetten. Man, man, man, wat een krachtexplosie komt er vrij. Kawasaki hangt een 998 cc vloeistofgekoelde, 4-cilinder benzinemotor met supercharger in het Trellis-frame. Die supercharger is in eigen huis ontwikkeld door Kawasaki Motors in samenwerking met de KHI-divisies Gas Turbine & Machinery Company, Aerospace Company en Corporate Technology Division.

200 pk

De viercilinder produceert een stevige 200 pk (147,1 kW) bij 11.000 toeren per minuut en een maximum koppel van 137 Nm bij 8.500 toeren per minuut. Kracht in overvloed. En dat maakt rijden op deze Z H2 bijzonder fijn, want je hebt altijd trekkracht, ook als je in de zesde versnelling bij 60 km/u volgas geeft. Ook dan gaat deze machine er goed vandoor.

“Het eindschot moet na 9.000 toeren per minuut nog komen.”

Eindschot

Wie het lef heeft om extra gas te geven en hem door te halen tot in de toerenbegrenzer, die weet in eerste instantie niet wat hem of haar overkomt. Je denkt dat je tot ongeveer 9.000 toeren per minuut de piek wel hebt gehad, maar pas dan moet het eindschot nog komen. Sensationeel. Zelfs in de vijfde versnelling komt het voorwiel omhoog. Weten wat je doet dus en goed scannen of er voldoende ruimte is.

Nederland te klein?

Eigenlijk is Nederland te klein voor dit soort explosieve krachten. Althans: volgas met deze machine rijden kan bijna nergens. Bovendien staan er na een paar seconden al illegale snelheden op het digitale en goed afleesbare TFT-kleurendisplay.

“Een turbo sist, deze supercharger zingt.”

Heerlijk toeren

Die beperkte bruikbaarheid van het piekvermogen in Nederland zet deze Kawasaki Z H2 niet direct buitenspel, want juist door het bijzonder soepele motorkarakter en de fijne handling is dit juist een zalige motorfiets om op te rijden. Juist in Nederland, met zijn talrijke mooie wegen waarop je heerlijk kunt toeren.

Akrapovic-uitlaat met carbon

Dat toeren is extra vermakelijk dankzij het uitlaatgeluid van deze machine. De geteste Z H2 heeft een Akrapovic-uitlaat met carbon: fantastisch om naar te kijken te luisteren. No worries, deze uitlaat houdt zich keurig aan de geldende geluidsnormen, maar je geniet wel van een rijkere sound.

“Alsof deze Kawasaki je continu beloont met prachtige muzieknoten als je terugschakelt.”

Kawasaki Quick Shifter

Vooral het op en terugschakelen met de Kawasaki Quick Shifter (KQS) – op- en terugschakelen zonder koppeling – is verslavend. Er klinken heerlijke plofjes uit de uitlaat. En dan moeten we de sound van de supercharger nog behandelen. Verslavend leuk en lekker. De supercharger is in geen enkel opzicht te vergelijken met het geluid van een turbo. Een turbo sist, deze supercharger zingt en tjilpt als een vogel.

Exotische vogel

Je kunt continu luisteren naar de zangkunsten van de supercharger. Met de menselijke stembanden is het geluid nauwelijks te produceren, je moet het echt zelf horen. De vergelijking met een exotische vogel is het nog het meest treffend. Alsof deze Kawasaki je continu beloont met prachtige muzieknoten als je terugschakelt of wat extra gas geeft. Keer op keer. Ge-wel-dig.

“Je betaalt omgerekend 99,95 euro per pk.”

Onder de 20 mille

De Kawasaki Z H2 Supercharged is sowieso in meer opzichten bijzonder. Er was bijvoorbeeld nog geen naked bike van 200 pk met supercharger (mechanisch aangedreven turbo) onder de 20 mille verkrijgbaar. De prijzen: voor de versie in Black betaal je 19.999 euro. De Black/Red-uitvoering kost 20.449 euro en de Black/Green-variant kost 20.649 euro. Wil je de Performance Edition Kit? Dan betaal je 1.299 euro extra en krijg je naast een titanium Akrapovic-uitlaat ook een windscherm, tankpad en buddyseat cover. Al met al best een goede deal. Je betaalt omgerekend 99,95 euro per pk.

Mooi spul

Gelukkig krijg je voor die minimale investering van 20 mille nog meer. Zoals krachtige Brembo-remmerij, SHOWA SFF BPF-vering vóór, een SHOWA Uni-Trak swingarm, de genoemde quickshifter, maar ook Kawasaki Launch Control Mode (KLCM), drievoudige tractiecontrole, cruise control (ook een vorm van zelfbescherming) en bluetooth-connectiviteit met smartphones.

“Het benzineverbruik valt alles mee.”

Rijmodi

En zijn er ook rijmodi? Zeker! De Kawasaki Z H2 heeft de rijmodi Rain, Road en Sport. In standje Sport grijpt tractiecontrol wat later in, ideaal voor circuitgebruik. De meeste rijders zullen in Road rijden, of in Rain als het regent. In die laatste modus heb je 75 procent van het vermogen. Er is ook nog een Rider-modus, verstopt in de menu’s van de boordcomputer. Daar kun je tot in de kleinste details instellingen wijzigen.

Lekker onzuinig zeker?

239 kilogram rijklaar, een benzinemotor met 200 pk en supercharger, dat lust nogal wat benzine zeker? Nou, dat valt eigenlijk alles mee. Het gemiddelde brandstofverbruik bleef bij ons steken op  1 op 15, maar wie vaker op de snelweg rijdt met 100 km/u, haalt met gemak 1 op 22. Dan kun je plotseling behoorlijk grote afstanden overbruggen dankzij de 19 liter brandstoftank. Een range van 250 kilometer is realistisch, behalve als je écht sportief gaat rijden.

“De Z H2 is een multitalent, een topentertainer en dondergrod ineen.”

Conclusie

Design is altijd een persoonlijke smaak. Wie de Z H2 ziet staan, ziet vooral heel veel lijntjes, kleuren en wulpse vormen. Dat moet je ding zijn. Wat rijden en sensaties betreft kom je op deze machine volledig aan je trekken, maar je koopt ook direct een perfecte motor voor woon-werk, want hij is zo eenvoudig te rijden. Alleen dat is al een prachtige prestatie van Kawasaki. De Z H2 is een multitalent, een topentertainer en dondergrod ineen. Hij is écht super(charged).

Kawasaki Z H2 (2020) – SUPER(CHARGED) – Test MotorRAI.nl – MotorRAI TV

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen