achtergrondafbeelding
MAG_dierenvoertoer_2022

Motorrijdersactiegroep Dierenvoertoer 2022

Kijk hier hoe jij mee kunt doen!

25 mei 2022, 12:15  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

De Motorrijdersactiegroep (MAG) organiseert al vijftien jaar lang de Dierenvoertoer. Bij deze toer kunnen motorrijders voer inzamelen voor dierenasiels. Echter, de 2022-editie is net even anders. Dit jaar gaat de aandacht naar de huisdieren van Oekraïners die hun land ontvlucht zijn vanwege de oorlog.

Dierenvoertoer 2022

De hulpverlening voor gevluchte Oekraïners kwam goed en snel op gang, maar voor de dieren die ze meenamen nog veel moest gebeuren. Daarom draagt de MAG haar steentje bij, door de jaarlijkse Dierenvoertoer dit jaar te wijden aan de diertjes die hals over kop met hun baasjes Oekraïne moesten verlaten. Een bijzondere, maar noodzakelijke editie van de Dierenvoertoer, volgens de MAG.

Wat is er nodig?

Bij deze Dierenvoertoer wordt dierenvoer en kattengrit ingezameld voor Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Iedereen kan meedoen. Op zondag 12 juni kun jij als motorrijder met jouw bijdrage naar een van de hieronder genoemde motorcampings komen. Er wordt gevraagd om brokjes of zacht voer voor honden of katten, maar ook kattenbakvulling is van harte welkom. Vanzelfsprekend kunnen alleen nieuwe, onaangebroken verpakkingen aangenomen worden.

De campings

De actie vindt plaats op zondag 12 juni. Deelnemers zijn van 13:00 tot 17:00 welkom op
– Motorcamping De Hei, Gochsedijk 37, 5853 AA Siebengewald (L)
– Motorcamping ’t Witveen, Witveensterweg 22, 9261 XW Eastermar (Fr)
– Motorcamping bij het Vuur, Grobbenweg 3, 7136 KM Zieuwent (Gld)

Het is geen probleem als je niet in de gelegenheid bent om op 12 juni op een van de bovenstaande campings een bijdrage te leveren. MAG geeft aan dat het niet gaat om een eenmalige actie, maar dat het doel ook op langere termijn blijft ondersteunen. De organisatie houdt motorrijders op de hoogte via haar eigen kanalen.

Over Motorrijdersactiegroep

Motorrijdersactiegroep MAG zet zich al meer dan dertig jaar voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden. Het is de enige landelijke organisatie die fulltime opkomt voor de belangen van de motorrijder. De MAG is een vrijwilligersorganisatie met een stevige achterban, een groot aantal betrokken vrijwilligers, een enthousiast bestuur en twee betaalde medewerkers voor beleidszaken en media. Ze hebben al veel bereikt en hebben nog veel meer plannen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen