achtergrondafbeelding
Suzuki Katana

BUSTED! Vermogen Suzuki Katana klopt niet!? (DYNO RUN)

150 pk blijkt veel te bescheiden - MotorRAI TV

16 aug 2019, 13:47  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Suzuki stelt zich wat betreft het motorvermogen van de nieuwe Katana veel te bescheiden op, zo heeft MotorRAI.nl vernomen. De naked motorfiets blijkt in de praktijk aanzienlijk krachtiger dan Suzuki in de folder communiceert. Om te kijken hoeveel vermogen de standaard Katana precies heeft, zetten we hem op de testbank. Hoe groot zou het verschil zijn?

Positieve afwijking?

Afwijking van het motorvermogen komt voor in auto- én motorland. Soms is die afwijking negatief. En dat wil je als consument natuurlijk niet. Je betaalt immers voor een product dat moet voldoen aan de specificaties zoals die door de fabrikant zijn opgegeven. Soms er is ook sprake van positieve afwijking. Dan levert een krachtbron in de praktijk meer vermogen dan in de brochure staat. Dat laatste zou het geval zijn bij de nieuwe Suzuki Katana.

Standaard heeft ie 150 pk

Op papier heeft de vloeistofgekoelde viercilinder van 999 cc een maximaal vermogen van 150 pk (110 kW) bij 10.000 toeren per minuut en een koppel van 108 Nm bij 9.500 toeren per minuut. Ditzelfde motorblok wordt ook gebruikt voor de complete GSX-S1000-familie. Dat betekent dat – áls er sprake is van positieve afwijking – dat dit ook van toepassing is op die modellen. Hoeveel vermogen de Katana écht heeft zie je in onderstaande video.

Suzuki Katana blijkt veel krachtiger! (DYNO RUN) – MotorRAI TV

Share Tweet Share Share E-Mail