achtergrondafbeelding
MotorRAI in Miniatuur - Transparante Honda NSR500 van Tamiya

MotorRAI in Miniatuur: Transparante Honda NSR500 van Tamiya

Wij houden van transparantie en details

6 okt 2019, 9:21  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Als je een miniatuurmotorfiets uit een bouwpakket hebt afgebouwd, zijn vaak de mooie technische details aan het oog onttrokken. Geweldig dat Tamiya de Honda NSR500 óók met een transparante body levert.

Details uit het zicht

Tamiya heeft in de schaal 1:12 onder nummer 14121 al een raceversie van de Honda NSR500 uit 1984 in het assortiment. En onder diverse nummers heeft het ook nog andere raceversies van de NSR500 uitgebracht. Het is natuurlijk prachtig, zo’n kleurrijk miniatuur, en indrukwekkend als je een rijtje varianten hebt. Maar heel veel van je modelbouwwerk verdwijnt uit het zicht als je de stroomlijnkuip monteert.

MotorRAI in Miniatuur - Transparante Honda NSR500 van Tamiya

Heldere body

Artikelnummer 14126 is nu een variant van de Honda NSR500 uit 1984 die is voorzien van een helder transparante body. Je kúnt die wel een kleur geven, maar het mooie is dat je alle techniek van de motor – en je deskundigheid als bouwer – kunt zien als je dat juist niet doet.

“Het mooie is dat je alle techniek van de motor – en je deskundigheid als bouwer – kunt zien als je de body transparant laat”

Superdetailleren

Op internet zijn foto’s te vinden van frames en motoren uit deze bouwdoos, die supergedetailleerd zijn – dat wil zeggen: door de bouwer voorzien van extra fijne details en allerlei extraatjes. Die extra’s komen natuurlijk veel beter tot hun recht in een transparante body dan in een gespoten body met reclamestickers.

Neem er twee

Ik zou zeggen: koop er twee – een exemplaar met transparante body en een van de raceversies die Tamiya op de markt heeft gebracht. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want op internet zie je ze voor prijzen vanaf dertig euro, maar de versie met transparante body is wel wat kostbaarder.

“Koop er twee: een van de raceversies met reclamestickers én deze transparante versie om de techniek te bewonderen”

Share Tweet Share Share E-Mail