achtergrondafbeelding
Suzuki Yoshimura Suzuki RM-Z450 2014 1-12 New Ray 1

MotorRAI in Miniatuur: Suzuki Yoshimura Suzuki RM-Z450 2014 1:12 New Ray

Kleurrijke crossmotorfietsen, die met een beetje extra werk nóg leuker worden

2 jun 2019, 8:13  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Een bijzonder kleurrijke dirt bike van speelgoedfabrikant New Ray is de Suzuki RM-Z450 uit 2014 van het Suzuki Yoshimura-motorcrossteam. In de mooie schaal 1 op 12 is het miniatuur een kleine twintig centimeter lang.

Diverse schalen

New Ray is een zeer productieve speelgoedfabrikant, die talloze motorfietsen in diverse schalen en een groot aantal uitvoeringen op de markt brengt. Leuk voor kinderen én verzamelaars. Deze Suzuki Yoshimura Suzuki RM-Z450 2014 zit ook in de collectie.

“James Stewart tekende voor 2015 bij het Suzuki Yoshimura-motorcrossteam, maar werd door de internationale motorsportfederatie FIM geschorst”

Schorsing

In 2014 maakte Suzuki bekend dat rijder James Stewart voor een extra jaar had bijgetekend bij het Suzuki Yoshimura-motorcrossteam. Hij zou dus ook in 2015 voor het team rijden – ware het niet dat hij in de loop van 2014 werd betrapt op dopinggebruik en voor geheel 2015 door de internationale motorsportfederatie FIM geschorst werd… Tsja. In 2016 kwam hij gewoon weer terug in het team.

Suzuki Yoshimura Suzuki RM-Z450 2014 1-12 New Ray 1

Startnummers en stickers maken het verschil

Stewart is ongetwijfeld een kleurrijke figuur, net als zijn crossmotor. New Ray maakt de gele Suzuki RM-Z450 in diverse schalen, en in de schaal 1 op 12 is de motorfiets er zelfs in diverse uitvoeringen, onder meer van Travis Pastrana (startnummer 199), Ken Roczen (nummer 94), een blanco versie en natuurlijk die van James Stewart. Natuurlijk zijn ze allemaal hetzelfde en maken de startnummers en stickers het verschil – ook in prijs, want de versie zonder stickers kost ongeveer zestien euro en de versies mét bijna het dubbele.

“ Natuurlijk zijn alle versies hetzelfde en maken de startnummers en stickers het verschil – ook in prijs”

Nu nog zand en modder

Hoe dan ook, voor die prijs heb je een leuke crossmotor, die je op een bok kunt neerzetten. Het leeuwendeel van het miniatuur is natuurlijk van plastic en afgezien van de kleurrijke decoratie valt op dat het miniatuur wel heel dikke spaken in de wielen heeft. De motor is natuurlijk voorzien van motorcrossbanden met dikke noppen. Het zichtbare deel van het frame en de achtervork is uitgevoerd in mat zilvergrijs. De ketting en het achtertandwiel ogen een beetje grof en simpel. Als je het aandurft: plak de stickers er netjes op en voorzie het model van klonten zand en spetters modder. Dan heb je echt wel een leuk miniatuur voor weinig…

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen