achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Suzuki RG250 Walter Wolf Special Version

Bijzondere naam voor bijzondere motorfiets

8 sep 2019, 10:00  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Was Walter Wolf een eendagsvlieg? In de Formule 1 eigenlijk wel, maar in de MotoGP heeft hij voldoende indruk achtergelaten voor een speciale uitvoering van een Suzuki – en daarvan maakt Tamiya dan weer een prachtige bouwdoos.

Zwaar materieel

In 1975 verscheen de Canadese zakenman Walter Wolf op het toneel in de Formule 1. Hij had zijn fortuin gemaakt met de levering aan oliemaatschappijen van zwaar materieel voor olieboringen. Via een belang in het team van Frank Williams en de overname van twee teams die uit de Formule 1 waren gestapt, bouwde hij aan een nieuwe renstal.

MotoGP

Dat duurde slechts een jaar of vijf. Daarna stapte Wolf over naar de MotoGP, waar hij de Suzuki RG 500 (Gamma) inzette. En met enig succes. Ter ere daarvan bracht Suzuki halverwege de jaren tachtig een speciale Walter Wolf Racing-versie van de RG 500, 400 en 250 op de markt.

“Na een paar jaar in de Formule 1 stapte zakenman Walter Wolf over naar de MotoGP; Suzuki eerde hem met een naar hem vernoemde speciale uitvoering”

80’s Tamiya Masterpiece Models

Ook de Japanse bouwdozenfabrikant Tamiya heeft een Walter Wolf Racing-versie uitgebracht, nummer 14053 in de serie met de prachtige naam 80’s Tamiya Masterpiece Models. Deze Suzuki RG 250 Walter Wolf Special Version heeft de schaal 1 op 12, waardoor het miniatuur als het eenmaal gebouwd is, ongeveer zestien centimeter lang is.

Striping en logo’s

De bouwdoos is vrijwel volledig uit plastic onderdelen samengesteld en voorzien van de specifieke striping en logo’s van Walter Wolf Racing. De banden zijn van massief synthetisch rubber. De detaillering en constructie van de bouwdoos zijn – net als die van andere Tamiya-bouwdozen – boven elke kritiek verheven. En natuurlijk is de doos ook van een uitstekende bouwbeschrijving voorzien. Dat maakt het bouwen van zo’n miniatuur alleen maar nog leuker!

“Detaillering en constructie van de bouwdoos zijn – net als die van andere Tamiya-bouwdozen – boven elke kritiek verheven”

Ook standaard en full-options

Tamiya maakt behalve deze speciale uitvoering natuurlijk ook de reguliere Suzuki RG 250, met artikelnummer 14024 en een ‘full options’-kit met nummer 14029. De meeste bouwdozen van Tamiya in deze serie kun je vinden voor prijzen onder de veertig euro.

Share Tweet Share Share E-Mail