achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Repsol Honda Team Honda RC213V van Marc Marquez

Miniatuur van Honda-racemotor prachtig bedrukt met talloze sponsorlogo’s

29 sep 2019, 8:37  •  Nieuws  •  Door Paul Spek

Dit is de Honda RC213V waarmee de Spanjaard Marc Márquez in 2015 deelnam aan het Moto GP World Championship. Hij won vijf Grands Prix en werd derde in de eindstand. Het prachtige miniatuur is gemaakt door New Ray in schaal 1 op 12.

Die-cast

New Ray noemt dit een die-cast model, dus hij is grotendeels van metaal, maar dit miniatuur bevat natuurlijk ook genoeg plastic onderdeeltjes. En daardoor is de detaillering uitstekend en zijn de vormen scherp.

“Marc Márquez won met deze Honda in 2015 vijf Grands Prix en werd derde in de eindstand van het Moto GP World Championship”

‘Reclamestickers’

Wat vooral opvalt, is de grote hoeveelheid sponsornamen op het model. New Ray is erin geslaagd zelfs de kleinste logo’s weer te geven. Kijk maar eens naar de rij ‘reclamestickers’ op de onderste poot van de achtervork.

Rafelrandjes

Het is jammer dat New Ray juist de grote vlakken van de Repsol-kleuren op de kuip minder scherp heeft aangebracht. De scheiding tussen de witte strook en de oranje en rode vlakken is wat rafelig. Het komt ongetwijfeld door de rondingen van de stroomlijn, maar het moet toch strakker kunnen.

Uiteenlopende prijzen

Het miniatuur is ruim vijftien centimeter lang en is voorzien van draaibare wielen en voorvork en een standaard, zodat je hem fraai kunt neerzetten. Op internet wordt deze Repsol Honda Team Honda RC213V van New Ray aangeboden voor prijzen tussen 16 en 32 euro. Houd dan wel rekening met verzendkosten.

“New Ray is erin geslaagd zelfs de kleinste logo’s weer te geven”

Share Tweet Share Share E-Mail