achtergrondafbeelding
Moto Guzzi V10 Centauro - Tamiya

MotorRAI in Miniatuur: Moto Guzzi V10 Centauro

Indrukwekkend ding

18 aug 2019, 16:08  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Als je het over indrukwekkende motorfietsen hebt, kun je niet om de Moto Guzzi V10 Centauro heen. Tamiya introduceerde in 1998 een nieuwe bouwdoos in schaal 1 op 12 van de Centauro.

V-twin

Nee, er hangt geen V10-motor in het frame, maar een klassieke V-twin. De motor heeft veel gemeen met de 1000 Daytona: de motor is in principe gelijk, net als het frame. De moderne beplating met ronde vormen geeft de motorfiets echter een eigen karakter.

“De V10 Centauro heeft veel gemeen met de 1000 Daytona, de moderne beplating met ronde vormen geeft de motorfiets echter een eigen karakter”

Uitgebreide handleiding

Tamiya maakte onder nummer 14069 een prachtige bouwdoos van de Centauro. De doos bevat niet alleen plastic onderdelen, maar ook delen van rubber, vinyl en metaal. Natuurlijk bevat de bouwdoos ook een uitgebreide handleiding voor de bouwer.

Plaatwerk

Het frame en krachtbron zijn – dat zijn we gewend van Tamiya – prachtig vormgegeven. Maar ze verdwijnen grotendeels uit het zicht als je alle plaatwerk op het miniatuur hebt gemonteerd. Ook al is de vormgeving prachtig, dat is toch een beetje jammer natuurlijk. Maar – en dat is het mooie van modelbouw – je bepaalt zélf hoe je je bouwpakket bouwt. Zonder plaatwerk, of met het plaatwerk er afneembaar op geplaatst.

“Frame en krachtbron zijn prachtig vormgegeven, maar verdwijnen grotendeels uit het zicht als je alle plaatwerk hebt gemonteerd. Dat is toch een beetje jammer”

Goed zoeken loont

Of je koopt er twee – zolang dat nog kan. Want de Centauro staat niet meer op de inventarislijst van Tamiya, maar in de plastic modelbouwwereld is het beslist niet ongebruikelijk dat bouwdozen van tijd tot tijd uit productie gaan en dat de fabrikant ze later opnieuw in productie neemt. Ondertussen levert een kleine speurtocht heus nog wel succes op. Even googlen en je vindt hem bij bol.com, voor slechts 35,15 euro en bij Amazon.de voor… 114,13 euro. Goed zoeken loont altijd.

Share Tweet Share Share E-Mail