achtergrondafbeelding
Honda CBR 1000RR 2009 en 2010

MotorRAI in Miniatuur: Honda CBR 1000RR 2009 en 2010

Straatversie en … nóg een straatversie

11 aug 2019, 8:19  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Ook New Ray is een grote producent van (onder veel meer) miniatuurmotoren. En aangezien producenten het van de grote aantallen moeten hebben, maakt NewRay bijvoorbeeld de Honda CBR 1000RR in twéé fraaie versies.

Flinke jongen

Met twee versies van een miniatuur kun je in principe twee keer zoveel exemplaren verkopen. En verzamelaars smullen van (kleur)varianten. Nou is de Honda CBR 1000RR van NewRay (artikelnummer 49293) een flinke jongen – zo’n dertig centimeter lang is dit miniatuur in schaal 1 op 6 – dus het is maar de vraag of je er twee kwijt kunt.

“Met twee versies van een miniatuur kun je in principe twee keer zoveel exemplaren verkopen en verzamelaars smullen van (kleur)varianten.”

Indrukwekkend en druk

Maar goed, de Honda is natuurlijk een indrukwekkende motorfiets, ook in de schaal 1 op 6. Dat komt waarschijnlijk ook voor een deel door de drukke decoratie in zilvergrijs, oranje en zwart. Met mooie geventileerde remschijven, semi-slicks en een strakke stroomlijn oogt de Honda als een wegracer. Grote spiegels – waarin de knipperlichten zijn opgenomen – flankeren het ruitje en achter het zadel is nog een kussentje voor een moedige bijrijd(st)er gemonteerd – er zijn zelfs voetsteuntjes gemonteerd.

Honda CBR 1000RR 2010

Om van te smullen

De in werkelijkheid blank metalen onderdelen als tandwielen en remschijven blinken je in miniatuur tegemoet. En de detaillering van de ketting is echt om van te smullen. New Ray toont daarmee oog voor detail. Dan is het jammer dat de fabrikant veelvuldig heeft gebruikgemaakt van zichtbare kruiskopschroefjes.

Repsol-versie

Onder nummer 49073 is er ook een Repsol-versie. Je denkt dan eerst met de circuitversie te maken te hebben, met allerlei spannende detailverschillen. Maar nee, afgezien van de kleuren zijn beide Honda’s identiek – tot aan het kussentje voor de bijrijder, de voetensteuntjes en zelfs het achternummerbord aan toe. Dit stelt zeg maar de straat-replica van de raceversie voor.

Honda CBR 1000RR 2009

Blikvanger

Voor een prijs van tussen dertig en veertig euro koop je een enorme blikvanger, netjes afgewerkt en kleurrijk. Op internet vind je lagere prijzen, maar vaak komen daar flink wat verzendkosten bij.

“New Ray toont oog voor detail. Dan is het jammer dat de fabrikant veelvuldig heeft gebruikgemaakt van zichtbare kruiskopschroefjes”

Share Tweet Share Share E-Mail