achtergrondafbeelding
BMW R 1200 RT-P Polizei van New Ray

MotorRAI in Miniatuur: BMW R 1200 RT-P Polizei van New Ray

New Ray ontstijgt met zijn grote motorfietsen het niveau van speelgoed

30 jun 2019, 8:21  •  Nieuws
Door Paul Spek.

De politie is je beste vriend. Zeker als ze op zo’n mooie motorfiets rijden als deze BMW R 1200 RT-P. Speelgoedfabrikant New Ray maakt een heel mooi model van deze politiemotor, in de schaal 1 op 12 – een kleine twintig centimeter lang.

Allrounder

De BMW R 1200 RT-P is een echte allrounder voor het serieuze politiewerk, zowel op de snelweg als in de stad. Dat zie je ook af aan het miniatuur dat New Ray onder artikelnummer 43183 op de markt brengt. Politiecorpsen in diverse landen hebben de BMW in gebruik en New Ray maakt niet alleen de Duitse politieversie die we hier laten zien, maar ook een Amerikaanse, Franse en Italiaanse.

BMW R 1200 RT-P Polizei van New Ray

Indrukwekkend

Het miniatuur – je mag het eigenlijk geen speelgoed meer noemen – oogt even indrukwekkend als zijn voorbeeld: niet alleen door de stroomlijn, de koffers en de opschriften, maar ook door de indrukwekkende beschermbeugels voor het motorblok en de koffers. Én natuurlijk het zwaailicht op een stokje aan de achterzijde en de blauwe led-lichtpanelen op de kuip.

“Politiecorpsen in diverse landen hebben de BMW in gebruik en New Ray maakt niet alleen de Duitse politieversie die we hier laten zien”

Prachtige details

De BMW R 1200 RT is een zeer gestroomlijnde motorfiets en daardoor zie je niet heel veel technische details. Maar wat je wél kunt zien, ziet er prachtig uit: de mat aluminiumkleurige kleppendeksels, de glanzend verchroomde uitlaatbeugels, de geperforeerde remschijven en de schitterende wielen met keurig geprofileerde banden.

BMW R 1200 RT-P Polizei van New Ray

Metallic grijs

Het frame en de bodypanelen zijn uitgevoerd in zilvergrijs metallic met blauwe politiedecals – conform de échte BMW R 1200 RT-P Polizei. Maar doordat je hier te maken hebt met een miniatuur, zijn de metaaldeeltjes in de lak wat grof, maar een kniesoor die daarop let bij zo’n mooi miniatuur.

15 euro

De BMW R 1200 RT-P Polizei van New Ray is een prachtige miniatuurmotorfiets en voor een prijsje van ongeveer vijftien euro kun je hem eigenlijk niet in de winkel laten liggen.

“Door de stroomlijn zie je niet heel veel technische details. Maar wat je wél kunt zien, ziet er prachtig uit”

Share Tweet Share Share E-Mail