achtergrondafbeelding

Motormerken gaan in e-bikes

Ook Triumph introduceert elektrische fiets.

17 jun 2020, 17:26  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Ontdekken motorproducenten een nieuwe markt? Je zou het bijna zeggen, afgaande op het groeiende aantal merken dat met een fiets komt.

Triumph Trekker GT

Triumph vindt zijn oorsprong in fietsen en bouwt al 118 jaar motorfietsen. Nu betreedt het merk de markt voor e-bikes met de Trekker GT.

Minimalistisch

Het ontwerp van de volledig geïntegreerde aandrijflijn combineert een minimalistische aanpak (door het verbergen van de belangrijkste onderdelen) in een elegant, gestileerd frame. Op een volle accu krijg je 150 km trapondersteuning van de Shimano-motor tot een snelheid van 25 km/uur.

Dubbele laklaag

De Trekker GT is voorzien van een verfijnde dubbele laklaag in de Triumph-motorfietskleuren Matt Silver Ice en Matt Jet Black. De fiets is standaard voorzien van geïntegreerde LED-verlichting. De Trekker GT staat vanaf eind juni bij de Triumph-dealer in een gelimiteerde (eerste) oplage voor 3.250 euro.

Enduro e-mtb van Ducati

De Ducati MIG-RR is het resultaat van een samenwerking met Thok E-bikes, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in fietsen met trapondersteuning. Gebaseerd op de MIG-serie, is de Ducati MIG-RR uitgerust met een aluminium frame, 170 mm veerweg voor en 160 mm achter, en onderdelen van het hoogste niveau. De fiets en de kleurstelling zijn ontworpen door Aldo Drudi in samenwerking met het Ducati Design Center. Prijs: 6.250 euro.

En nog meer…

Ook BMW heeft zich eerder al op de markt van fietsen en e-bikes geworpen. Yamaha levert voor fietsen een zelf ontwikkelde elektrische motor van 250 Watt en 80 Nm. Die is vooral bedoeld voor mountainbikes. Ook KTM zit al jaren in de fietsen en levert racefietsen, mountainbikes en e-bikes. Het Oostenrijkse concern heeft er een aparte divisie voor.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen