achtergrondafbeelding
Clusteropdracht - Motorexamen - Foto: CBR

Motor- en bromfietsrijlessen mogen weer, geen contactberoep

Motor- en bromfietsrijles landelijk toegestaan

4 mei 2020, 10:38  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Motorrijinstructeur is volgens de overheid geen contactberoep mee. Daarom zijn motor- en bromfietsrijlessen landelijk weer toegestaan. Veel rijschoolhouders kunnen nu weer aan het werk. Ook kunnen diverse motorrijders in spe nu het praktijkexamen afronden.

Hervatten

Minister Cora van Nieuwenhuizen maakte dit op 1 mei bekend. In het verlengde hiervan heeft de minister het CBR toestemming gegeven om de praktijkexamens voor de motor en bromfiets te hervatten.

Coronamaatregelen

Wel moeten tijdens de rijles en het examen de coronamaatregelen in acht worden genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Er is nog geen groen licht voor het hervatten van de theorie-examens.

Verbod

In maart 2020 besloot het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – na overleg met RIVM en rijschoolbranche – over te gaan op een algeheel verbod op alle vormen van rijlessen in de sector. Daar waren diverse motorrijschoolhouders het niet mee eens, omdat het geven van motorrijles heel anders is dan autorijles. Van Nieuwenhuizen: “De veiligheidsregio’s hebben op grond van de noodverordening een uitzondering gemaakt voor motorrijlessen omdat hierbij de 1,5 meter niet wordt aangetast.”

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen