achtergrondafbeelding

MotoMondo is nieuwe importeur Rieju voor Benelux

Rieju heeft uitgebreid gamma

12 mei 2020, 11:57  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

MotoMondo uit IJsselstein is per direct de nieuwe importeur van Rieju voor de gehele Benelux. De Spaanse fabrikant produceert al sinds 1942 bromfietsen en lichte motorfietsen. In de Benelux is Rieju nog niet heel bekend. In sommige landen om ons heen is het merk zelfs marktleider in het 50 cc-segment met versnellingen.

MotoMondo

Met de overname van de distributie door MotoMondo heeft Rieju en Henk Buiter – sinds jaren de verantwoordelijke man van Rieju in Nederland – een serieuze partner gevonden om het merk op een goede manier in de markt te zetten. MotoMondo heeft als importeur van Royal Enfield, Mash, Hyosung en agent van MV Agusta al heel wat ervaring.

Pensioen

Henk zal zijn werkzaamheden bij MotoMondo voorzetten totdat hij in september kan gaan genieten van zijn verdiende pensioen. De overname van de distributie van Rieju door MotoMondo gebeurt dus in goed overleg waarbij de prijzen van vrijwel alle modellen gelijk blijven.

Huidige gamma Rieju

Het huidige gamma van Rieju bestaat uit een brede range aan 2-takt 50 cc modellen, 4-takt 125 cc modellen en de Nuuk electric. Het bromfietsgamma is op te delen in een sportief gamma en een gamma wat zich meer richt op mobiliteit. Het sportieve 50 cc gamma bestaat uit Supermotard, Enduro, Racer en Naked modellen. De urban Bye Bike (leverbaar als 25 km/u en 45 km/u) biedt daarentegen mobiliteit tegen een zeer bescheiden prijs. Tevens levert het merk ook een groot scala aan 125 cc motorfietsen.

Crossers

Rieju heeft ook ervaring met lichte crossers en rally motoren. Door de recente overname van de Enduro modellen van Gas-Gas keert Rieju terug naar de sport met een 300 cc 2-takt wedstrijdklare enduro machine. De MR 300 zal als 2021 model in de komende weken leverbaar worden.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen