achtergrondafbeelding

MotoGP in 2022 te zien op Ziggo

Aanbieder zet vol in op motorsport

23 nov 2021, 13:34  •  MotoGP, Motorsport, Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Het verlies van de Formule 1-uitzendrechten was voor Ziggo een zware klap. Zeker nu Formule 1 populairder is dan ooit. Ziggo probeert klanten te behouden door vol in te zetten op de overige auto- en motorsporten, waaronder de MotoGP.

Formule 1 naar Viaplay

Voor degene die het afgelopen jaar onder een steen heeft geleefd wat betreft de oorlog rond de uitzendrechten van de F1 even een kleine samenvatting:

Het Zweedse streamingplatfrom Viaplay – onderdeel van de Nordic Entertainment Group – heeft de rechten gekocht om de koningsklasse in de autosport uit te mogen zenden. Daarnaast hebben ze o.a. ook de rechten op buitenlands voetbal met de Bundesliga en de Premier League.

Er is door Viaplay ruim 100 miljoen euro neergelegd om minimaal drie seizoenen van de F1 te mogen uitzenden. Langzamerhand krijgt Viaplay steeds meer vorm. Zo is onlangs bekend gemaakt wie de presentatie op zich zal nemen. Ook zou er gesproken worden dat de vaste F1-analist Robert Doornbos de overstap naar Viaplay gaat maken.

Gat in het programma

Het verdwijnen van de F1 uit het programma van Ziggo Sport laat een gapend gat achter. Een gat dat opgevuld wordt met o.a. de Moto3, Moto2 en de MotoGP, gekocht van Eurosport.

In theorie kan dat natuurlijk prima. Er zijn – net als in de F1 – raceweekenden waarin op verschillende dagen gereden wordt met vrije trainingen, kwalificaties en natuurlijk de race zelf.

Ziggo heeft aangegeven dat er reporters langs de baan komen te staan die verslag doen en commentaar geven op locatie. Of er ook een studioshow omheen gemaakt wordt is nog niet duidelijk. Evenals wie de presentatie op zich neemt. Wordt dat het huidige team van Eurosport dat naar Ziggo verhuist of gaan de presentatoren van de F1 deze taak op zich nemen? Dat zal in de komende tijd duidelijk worden.

Spanning

Tot en met dit seizoen konden fans van de MotoGP kijken via Eurosport. Ondanks dat de races gratis te zien waren, geeft de zender aan geen stijging in het aantal kijkers te hebben gehad. Aan de spanning in het kampioenschap ligt het in ieder geval niet, aangezien het veld zelden zo dicht bij elkaar heeft gelegen.

Max Verstappen-effect

Het feit dat er een Nederlander meedoet in de Formule 1 draagt ongetwijfeld bij aan de kijkcijfers. Zo chauvinistisch zijn we wel. Helaas voor Ziggo kunnen we geen Nederlander(s) naar het podium schreeuwen in de MotoGP. Wel rijden er twee Nederlanders in de Moto2, namelijk Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh. Die laatste is nog maar 15 jaar. Ook heeft hij de Moto3 overgeslagen, dus aan talent geen gebrek. Men verwacht dat deze jongen op den duur soortgelijke stappen kan maken zoals Verstappen dat heeft gedaan in de F1. Daar kan Ziggo Sport wel van profiteren.

Tot nu toe blijft het gissen of het binnenhalen van de MotoGP-rechten de pijn van het verlies van de F1 kan verzachten voor Ziggo. Wij kijken in ieder geval uit naar het nieuwe MotoGP- seizoen, waarin het hopelijk net zo spannend wordt als het afgelopen kampioenschap.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen