achtergrondafbeelding

Moto Guzzi V7 III Racer en V7 III Stone S

Specials ter ere van 10 jaar V7

6 nov 2019, 10:35  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Moto Guzzi zet zijn bestseller, de V7, in de schijnwerpers. 10 jaar is deze betaalbare cardanmotorfiets op de markt. Reden voor een feestje, en Moto Guzzi viert dat met twee specials.

De Moto Guzzi V7 kwam in 2009 en je kocht hem voor minder dan 10.000 euro destijds. Daarvoor had je een hoogst interessante motorfiets met een dwarsgeplaatste V-twin motor van 750 cc en een cardan. Nu is de V7 III er vanaf 10.250 euro en dat is nog steeds niet veel geld voor een middenklasse machine met cardan en een prima rij- en stuurgedrag. Als je tenminste van een klassiek getint uiterlijk houdt en hoge prestaties niet als eerste vereiste ziet. Het vermogen van 38 kW (52 pk) is bescheiden voor een zeven-en-een-half. Het is niettemin een goed verkopend model en dat vieren de Italianen met twee specials die op de EICMA in Milaan zijn onthuld.

 

Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary

De eerste traktatie is de Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary. De Racer is vanouds de meest sportieve versie van de V7. Kenmerken zijn het lage stuur en de omhoog gerichte uitlaatdempers. De special is getooid met een serie extra’s. Nieuw is de topkuip in de café racer-stijl. De zwarte kleur met de rode striping is in lijn met de kleurstelling van deze special. Ook nieuw zijn de led-koplamp en de spiegels op de stuuruiteinden.

Fraaie aluminium componenten

Bij de special zijn de voetsteunen verder naar achteren geplaatst voor een extra sportieve zitpositie. Die voetsteunen zijn een lust voor het oog. Ze zijn uit aluminium gefreesd. Verder heeft Moto Guzzi veel onderdelen van geanodiseerd zwart aluminium toegepast. Dat zijn onder meer de zijschilden en de gasklephuizen.

Moto Guzzi V7 III Stone S

De andere special, de Moto Guzzi V7 III Stone S, valt op door een mat verchroomde brandstoftank met over de bovenkant een zwarte lederen band. Ook dit model heeft de nieuwe led-koplamp. Die is vrij laag geplaatst samen met het instrumentenpaneel. Het achterspatbord is kort en strak gelijnd en de Stone S heeft ook de spiegels op de stuuruiteinden.

Gelimiteerde aantallen

Zowel de V7 III Racer 10th Anniversary als de V7 III Stone S produceert Moto Guzzi in beperkte aantallen. Van de 10th Anniversary komen er zelfs slechts 750 exemplaren. Dat getal verwijst naar de motorinhoud van de ‘750’. Om het exclusieve karakter van deze speciale versie extra te belichten is het productienummer van het model op de stuurverhoger gegraveerd.

 

Share Tweet Share Share E-Mail