achtergrondafbeelding

Maak unieke rijbeelden met een drone

Drones: de nieuwste rage, dit kan je ermee

19 okt 2020, 6:33  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Drones winnen steeds meer aan populariteit. Je kunt er dan ook hele toffe dingen mee doen, zoals het maken van unieke rijbeelden van je eigen motorfiets.

Drone handig om mee te nemen

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een drone in bezit. Niet zo heel raar natuurlijk, want met drones is het mogelijk om toffe beelden te maken. Daarnaast is het apparaat ook eenvoudig mee te nemen, zeker als het om een mini drone gaat.

Unieke perspectieven

Een drone komt op plekken waar jij niet kan komen en maakt beelden vanuit unieke perspectieven. Dat biedt kansen om jouw eigen motorfiets vanuit nieuwe hoeken vast te leggen, in foto’s of met een toffe video. Laat iemand je bijvoorbeeld filmen terwijl je een mooie bocht pakt, of parkeer je motorfiets op een toffe locatie en leg alles vast met een fraaie luchtfoto.

Unieke perspectieven

Let bij het maken van de beelden wel op de regels. Zo is het niet altijd toegestaan om binnen de bebouwde kom met een drone te vliegen. Ook ongevraagd andere mensen in beeld brengen is het met oog op de AGV-regelving niet toegestaan. Vlieg alleen op plaatsen waar het verkeer niet wordt gehinderd. Wees creatief, want er is nog genoeg bewegingsruimte om mooie beelden te maken met een drone.

Ook leuk op vakantie

Ga je op vakantie met een motorfiets, bijvoorbeeld richting de Alpen? Dan biedt een drone uitkomst voor het maken van prachtige foto’s en rijbeelden. Een drone is natuurlijk wel een investering. Gelukkig kan je deze investering dubbel en dwars terugverdienen. Maak bijvoorbeeld in opdracht video’s en foto’s voor iemand anders. Zorg wel dat je de besturing goed onder de knie hebt. Kortom: eerst veel oefenen in een veilige omgeving. Verleg daarna pas je grenzen en zoek creatieve invalshoeken.

Kwaliteitsverschil

Er zit veel kwaliteitsverschil in drones. Je hebt ze al voor een paar tientjes, maar die bieden niet hetzelfde gebruiksgemak en beeldkwaliteit als een duurdere drone van een gerenommeerd merk als DJI. Verdiep je dus goed in de specificaties en bedenk vooraf goed waar je de drone voor gaat gebruiken.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen