achtergrondafbeelding

Maak jij de blits met de Meaving RM1?

Klassieke stylist met modern elektrisch motorhart

6 jan 2023, 11:01  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Maeving RM1 is Brits, met een retrodesign en voorzien van een elektromotor in het achterwiel, dus geen ketting. Bij voldoende interesse komt hij ook naar Nederland.

In Engeland is de Maeving RM1 al een tijdje te koop voor een prijs van 5.995 pond. Met een extra batterijpakket, dat je makkelijk kunt wisselen, kost hij 6.995 pond. Eigenlijk niet eens gek veel als je bedenkt dat deze lichte motor elektrische aandrijving heeft en ook nog eens prachtig is afgewerkt. Voor een speedelec ben jij tegenwoordig ook al gauw rond de 5.000 euro kwijt. En die gaat niet harder dan 45 km/uur. De RM1 haalt 72 km/uur.

Maeving RM1 hit in Londen

Vooral de vormgeving trekt aandacht. In Londen, waar Maeving de RM1 vanuit een eigen shop verkoopt, is deze blitse met de hand gebouwde retro-tweewieler een gewild hebbeding. Om het uiterlijk maar ook omdat hij wendbaar is en toch genoeg presteert voor vlot sturen door stadsverkeer. En door de elektrische aandrijving hebben de gebruikers geen gedoe met betalen voor rijden in de binnenstedelijke milieuzone.

 

Klassiek en toch heel modern

De Maeving RM1 is uiterlijk klassiek, maar onderhuids modern. Je kunt je telefoon koppelen met de onboard elektronica om op afstand bijvoorbeeld de lading van de batterij te checken of even te kijken of de motor nog op de plek staat waar hij werd geparkeerd. De actieradius van circa 60 km is te verdubbelen doordat in de ’tank’ ruimte is voor een tweede batterijpakket. Naast de reguliere die centraal in het frame is geplaatst. De Bosch elektromotor zit in de naaf van het achterwiel, dus er is geen ketting en dat scheelt weer in onderhoudskosten.

Komt de Maeving RM1 naar Nederland?

Enthousiast geworden? Helaas, je kunt hem online bekijken maar bestellen is voor ons Nederlanders nog niet mogelijk. Of je zult hem zelf moeten gaan ophalen in Engeland, importeren en een kenteken moeten zien te regelen via een keuring bij de RDW. Dat drijft de aanschafprijs naar niet interessante hoogte. Als je de site van Maeving bezoekt dan verschijnt al snel een pop-up. Die meldt dat Maeving bij voldoende belangstelling van ons Nederlanders de levering in ons land wil oppakken. Dus kom op, massaal reageren om deze leuke en betaalbare RM1 naar ons land te krijgen!

 

 

 

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen