achtergrondafbeelding

Luigi Termignoni is niet meer

Uitlaatexpert in hart en nieren

22 nov 2019, 13:00  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Termignoni is in de motorwereld een klinkende naam, net als Akrapovič. De oprichter van Termignoni – Luigi Termignoni – is helaas niet meer. Hij overleed op 17 november, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Sinds 1969

Luigi Termignoni begon zijn carrière in een motorwerkplaats in 1969. Hij richtte zich eerste op het verbeteren van Ducati’s, Kawasaki’s en Honda’s. Dat viel bij veel mensen in de smaak. Luigi kwam tot de ontdekking dat er vooral veel winst te behalen viel met uitlaatsystemen. De rest is zo’n beetje geschiedenis.

Aluminium en titanium

Luigi bleef innoveren en kwam eind jaren zeventig met de eerste aluminium uitlaatdemper die lichter waren, maar ook net zo stil als dat gewenst was. Het allereerste titanium uitlaatsysteem van Termignoni verscheen begin jaren ’90. Termignoni werkt sinds 1988 ook nauw samen met Ducati.

Pensioen

In 2015 verliet Luigi het bedrijf en ging hij genieten van zijn pensioen. Onder meer paarden hadden zijn aandacht. Helaas mocht zijn pensioen niet heel lang duren. Hij overleed op 75-jarige leeftijd.

Share Tweet Share Share E-Mail