achtergrondafbeelding

Lekkers van Honda: dit is de CBR600RR 2020!

Hoor hem hier in actie!

6 aug 2020, 14:46  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Honda tovert in Japan een gloednieuwe CBR600RR uit de hoge hoed, met watergekoelde viertakt DOHC 4-cilinder 599cc-motor, heel veel elektronische hulpmiddelen en flitsende styling. De eerste teaservideo maakt hebberig!

Speakers op tien!

Honda heeft voorlopig alleen Japanse informatie vrijgegeven. Op de definitieve specificaties moeten we nog wachten tot eind augustus. Tot die tijd kunnen we al genieten van een spectaculaire video die Honda heeft vrijgegeven. Daarin zie je de nieuwe CBR600RR in actie, maar is de machine ook heel goed te horen. Speakers op tien dus!

Veel technologie

De Honda CBR600RR krijgt tractiecontrole, rijmodi, anti-wheeliecontrol, launch control en een kleurrijk TFT-dashboard. De machine is net als de zwaardere Honda CBR1000RR-R Fireblade gericht op circuitgebruik, maar je kunt er ook de weg mee op. Honda gebruikt voor de introductie van de nieuwe CBR600RR de slogan ‘Awaken the Race’. Dat zegt genoeg.

Europa?

Het is nog niet bekend of Honda deze machine ook naar Europa haalt. Hij komt sowieso in Japan op de markt en mogelijk ook in de Verenigde Staten. Over Europa wordt nog niet gerept.

Share Tweet Share Share E-Mail