achtergrondafbeelding

Kwijlen! De Kawasaki Ninja ZX-4R

4-cilinder van 400cc met 80 pk

1 feb 2023, 16:36  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Supersnelle en lichte motorfietsen van 400cc had je in de jaren tachtig te kust en te keur. Met de Ninja ZX-4R pakt Kawasaki de draad weer op.

Lichte viercilinder motorfietsen van 400cc waren ooit serieuze buikschuivers. Met je torso plat op de tank doortrekken in elke versnelling en onder de wellustige klanken van een met hoge toeren gillende vierpitter van bocht naar bocht accelereren. Om die telkens met speels gemak te nemen en veel dikkere en loggere motorfietsen het nakijken te geven.

Ninja ZX-4R maakt 15.000 toeren

Aan dat beeld moet je denken bij deze nieuwe Kawasaki ZX-4R van 399cc. De motor levert maximaal 80 pk en mag tot aan 15.000 toeren per minuut draaien. Een zeer lichte, gesmede nokkenas en gegoten aluminium zuigers maken dit hoge toerental mogelijk. Terwijl een lichtgewicht vliegwiel zorgt voor een gretige motorrespons. De Kawasaki heeft een Assist & Slipperclutch en de SE- en RR-uitvoeringen hebben standaard een Up/Down Quickshifter.

Trellis-frame

Het stalen Trellis-frame en de wielophanging van de Kawasaki ZX-4R zijn gericht op wendbaarheid en controle. De gewichtsverdeling, scharnierpunt van de swingarm en ophanging van het motorblok stammen af van de Ninja Superbikes. De vering in schokdemping zijn in handen van een ø37 mm upside down-voorvork van Showa en een enkele veerpoot achter.

Vier rijmodi

Elektronische rijhulp is er in de vorm geïntegreerde rijmodi, die KTRC (Kawasaki Traction Control) en Power Modes aan elkaar koppelen. Je kan kiezen uit Sport, Road, Rain en Rider (Manual). Het Traction Control systeem is ook volledig uitschakelbaar.

Onmiskenbaar Ninja

De grote Ram-Air inlaat aan de voorzijde, de dubbele led-koplampen en Kawasaki Racing kleuren maken hem direct herkenbaar als lid van de sportieve Kawasaki Ninja-familie. Door de hoger geplaatste clip-ons en goede windbescherming is het voor de rijder makkelijker om lang in het zadel te genieten. De smalle brandstoftank verbetert het gevoel met de motor.

Speciale circuitmodus

Achter de topkuip bevindt zich een modern 4,3’’ TFT-kleurendisplay. Je kunt hier kiezen voor een speciale circuitmodus die enkel rondetijden, versnellingsposities en toerentallen vanaf 10.000 tpm weergeeft. De Kawasaki RIDEOLOGY applicatie kan worden gebruikt om verbinding te maken met een smartphone voor diverse functies, waaronder het vastleggen van GPS-route-informatie en belangrijke voertuiginformatie.

Wanneer komt hij?

In Amerika, Canada, Filipijnen en Indonesië komt de Ninja ZX-4R dit voorjaar op de markt. In de herfst van 2023 wordt hij verwacht in Europa. Prijzen worden later bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen