achtergrondafbeelding

Komt er een elektrische Triumph?

Britse motorfietsfabrikant verkent mogelijkheden

15 mei 2019, 14:19  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Triumph onderzoekt de mogelijkheden voor een elektrische motorfiets. Dat gebeurt binnen een samenwerkingsverband, genaamd project Triumph TE-1, met specialisten in engineering, technologie en industrie.

Twee jaar trekt Triumph uit voor het onderzoek om op termijn een elektrische motorfiets aan te kunnen bieden. Het kan dus nog even duren voordat het Britse merk de eerste elektrische motor in de prijslijst heeft staan. Het voornemen is er evenwel en ook onomkeerbaar, zo blijkt uit de woorden van Nick Bloor, CEO van Triumph.

Elektrische strategie

“Deze nieuwe samenwerking biedt een opwindende kans om toonaangevend te zijn op het gebied van de technologie die de elektrificatie van motorfietsen mogelijk maakt. Het project is onderdeel van onze elektrische motorfietsstrategie, maar wel gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph, namelijk de perfecte balans tussen rijgedrag, prestaties en gebruiksvriendelijkheid”, stelt Bloor.

Rol van partners in project Triumph TE-1

Triumph Motorcycles zal het project leiden door het leveren van geavanceerde expertise op het gebied van ontwerp, engineering en productie van motorfietsen. Williams Advanced Engineering werpt zich op lichtgewicht batterijontwerp en batterijmanagement. Integral Powertrain Ltd.’s e-Drive Division stort zich op de ontwikkeling van de elektromotor en een siliciumcarbide omvormer. De Universiteit van Warwick zal expertise leveren voor onderzoek tot aan verkenning van commerciële mogelijkheden. Innovate UK zal als overheidsinstelling de partners ondersteunen en fondsen beheren.

Spannend

“We zien een elektrische aandrijflijn als een belangrijke vereiste naast onze kenmerkende twee- en driecilindermotoren. Als onderdeel van ons initiatief voor elektrische motorfietsen is Project Triumph TE-1 een spannende samenwerking die waardevolle input zal leveren voor onze toekomstige lijn”, aldus Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph.

Share Tweet Share Share E-Mail