achtergrondafbeelding

Kersverse kleur voor Kawasaki Ninja ZX-10R

Speciale superbike replica voor de straat nog beperkt verkrijgbaar

20 okt 2021, 15:47  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Kawasaki Ninja ZX-10R, die eerder in 2021 compleet is vernieuwd, krijgt voor 2022 een nieuwe kleurstelling Metallic Diablo Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (foto). De versie in de Kawasaki Racing Team-kleurstelling, de KRT-Edition, blijft.

Meer acceleratiekracht

De Kawasaki Ninja ZX-10R is begin 2021 technisch flink onder handen genomen voor meer prestaties en meer stabiliteit. Een 998 cc 4-in-lijn motorblok met sleeptuimelaars en een aparte oliekoeler levert een piekvermogen van 213 pk bij hogere toerentallen.  De close ratio cassette versnellingsbak heeft kortere overbrengingsverhoudingen in versnellingen 1, 2 en 3 en een groter achtertandwiel voor sneller accelereren in lage tot middelhoge toeren.

Elektronische rijhulp

Om het meeste uit de Ninja ZX-10R te halen is hij uitgerust met een uitgebreid pakket aan elektronische rijhulpsystemen waaronder  Quick Shifter, Sport Traction Control, Launch Control, Bochten ABS, instelbare Engine Brake Control, Öhlins Electronic Stuurdemper, Kawasaki’s unieke Cornering Management Functie en 4 selecteerbare rijmodi (Sport, Road, Rain en Rider mode). Om het comfort te verhogen is er ook elektronische Cruise Control aanwezig.

Lange swingarm voor stabiliteit

Het nieuwe frame en de lange swingarm zorgen voor een stabiel rijgedrag. Voor maximale remprestaties zijn er 330 mm semi-zwevende schijven, Brembo M50 Monobloc-remklauwen en een radiale Brembo rempomp gemonteerd. Winglets zorgen voor meer downforce. Ten opzichte van de vorige ZX-10R creëert dit nieuwe ontwerp maar liefst 17% meer neerwaartse druk. Achter de topkuip schuilt er een 4.3’’ TFT-kleurendisplay met 2 lay-out opties (Straat & Circuit) en Bluetooth smartphone verbinding.

Ninja ZX-10RR 

De zeer exclusieve Kawasaki  ZX-10RR is met recht een superbike replica voor op straat. Het motorblok is 500 gram lichter en heeft een hoger toerenlimiet dan de standaard ZX-10R door de titanium onderdelen van Pankl. Om de ZX-10RR af te maken is deze standaard voorzien van speciaal ontwikkelde Marchesini wielen van gegoten aluminium. Van de gelimiteerde oplage van 500 stuks wereldwijd is er nog een klein aantal beschikbaar.

Prijzen van de Kawasaki ZX-10R 2022 worden later bekend gemaakt.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen