achtergrondafbeelding

Kawasaki Z900RS: retrostijl in meer kleuren

Prolongatie van titel Retro motorfiets van het jaar

23 aug 2022, 14:26  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Kawasaki Z900RS is een ode aan de vroegere Kawasaki Z1. En met succes, want dit retromodel verkoopt als een malle.

Al jaren wint de Kawasaki Z900RS de titel Retro motorfiets van het jaar. Stilistisch gezien is het een bijna perfecte reïncarnatie van de roemruchte Z1. Toen deze motor in 1973 werd gepresenteerd, knalde de Z1 met zijn 82pk sterke, 903cc viercilinder blok meteen naar de top van de superbikes. En daarmee naar de kop van de verkooplijsten.

Druppelvormige tank

De Z900RS pakte enkele jaren geleden die draad van succes moeiteloos op. In zijn segment is het een van de best verkopende motorfietsen in Europa. De druppelvormige tank met een klassiek kleurschema, de chromen uitlaten, de ronde koplamp en achterlicht en een zadel met strap voor de passagier zijn fraaie klassieke details.

Z900RS rij-eigenschappen

Het succes laat zich niet alleen verklaren door het uiterlijk. De Z900RS rijdt namelijk zeer fijn. Met een soepel motorblok, een upside down-voorvork en een achterbrug met monoschokdemper paart hij prima prestaties (111 pk) aan een grote handelbaarheid, mede dankzij een rijklaargewicht van 215 kg. Je voel je direct thuis op deze retro. De Z900RS SE biedt je zelfs topspul, zoals Brembo M4.32 remklauwen en Öhlins-vering.

Kleur bekennen…

Geen enkele reden voor Kawasaki om deze succesformule nu te veranderen. Er komt alleen een nieuwe kleurvariant bij voor modeljaar 2023. De Z900RS is er dan niet alleen in Candy Tone Blue maar ook in de kleurcombinatie Metallic Diablo Black/Metallic Imperial Red. De Z900RS SE blijft beschikbaar in de kleur Yellow Ball.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen