achtergrondafbeelding

Kawasaki Z1000 by Droog Moto

Echt, hij is helemaal nieuw en kost 50.000 dollar!

9 okt 2019, 13:46  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

In de wondere wereld van het customizen kom je merkwaardige creaties tegen, zoals deze Droog Moto 14. Foeilelijk of juist helemaal hip, oordeel zelf. Feit is wel: hij wordt gekocht.

Droog Moto is opgericht in 2016 door Max & Erica Droog. Afgaande op de naam zou je kunnen denken dat het Nederlanders zijn. Dat is niet het geval. Het bedrijf is gevestigd in de staat Washington in de Verenigde Staten. Het maken van ruig ogende motorfietsen is hun ding. Creaties die boven het maaiveld uitsteken en je kunt stellen dat ze daarin prima slagen. Want opvallen doen ze zeker. Daar is toch een gezegde voor? Mooi door lelijkheid, of zo? Maar gegarandeerd apart.

Kawasaki Z1000 technische donor

De Moto 14 is de nieuwste creatie. Een Kawasaki fungeert als technische donor en dat is goed te zien aan het motorblok met de wat hoekige vormen. Droog Moto mikt op off road-rijden. Banden met grote noppen, een breed stuur, lange veerwegen en een hoge zit zijn ingrediënten voor een enduro. Opvallend is de grofstoffelijke afwerking. Dat is ook het handelsmerk van Droog Moto. Een nieuwe motor ontwerpen met gebruikssporen. Lak beschadigingen en schuurplekken zijn een bewuste keuze. Is daar markt voor? Die vraag kun je ook stellen bij nieuwe maar versleten ogende jeans. Die gaan nu grif over de toonbank.

‘Disk’ wielen

De Moto 14 heeft dichte aluminium ‘disk’ wielen. Aan het Kawasaki-frame zijn eigenhandig geconstrueerde subframes geschroefd. De opmerkelijk grote metalen plaat voor het stuur herbergt led-verlichting. Achter in het zadel zitten led’s de rol van achterlicht te spelen. Tank en zitje zijn eigen creaties.

Kost wat…

De prijs is 50.000 dollar. Droog Moto meldt op zijn website dat ook mensen van buiten The States hem kunnen bestellen, maar dan komt er een slordige 20.000 dollar bij voor verschepen en het regelen van de nodige paperassen voor export en registratie.

Zeer kleine aantallen

Droog Moto heeft beslist geen kaskraker in huis, dat is wel duidelijk. Dat weten Max & Erica ook. van die Moto 14 bouwen ze maar 20 exemplaren. Dan is het stop. Dan start het denken over weer iets nieuws en exclusiefs. Zoals dat ook is gedaan met eerdere modellen, waarvan maar heel kleine aantallen zijn gebouwd. Het begon met de Moto 3 op basis van een Yamaha MT 09. Daarna kwam de Moto 11 op basis van een Suzuki SV650 en een Moto 12 op basis van een Kawasaki Ninja 650. Alleen die Moto 3 was met een prijs van 22.000 dollar nog een soort van ‘koopje’.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail