achtergrondafbeelding

Kawasaki Z H2 Supercharged voor 19.999 euro

Nog geen honderd euro per pk...

15 nov 2019, 15:46  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Topprestaties en ook voor een topprijs, zo blijkt. Kawasaki heeft de 200 pk sterke Z H2 Supercharged onder de 20.000 euro weten te houden. In februari 2020 komt hij bij de dealers in de showroom.

Naked met 200 pk

De Kawasaki Z H2 Supercharged is in meer opzichten bijzonder. Er is nog geen naked bike van 200 pk met supercharger (mechanisch aangedreven turbo) onder de 20 mille. Je kunt je natuurlijk afvragen of je dit geweldige vermogen op een kuiploze motor nodig hebt, maar een ding weet je wel zeker: alle ogen zijn op je gericht als je met deze Kawasaki komt aanrijden. Bij de onthulling op de Tokyo Motor Show in oktober trok hij al volop de aandacht en dat was ook zo op de EICMA in Milaan eerder in deze maand november.

Supercharger uniek in motorland

De Z H2 Supercharged heeft hetzelfde blok als de Ninja H2 R. Door de onder druk aangevoerde inlaatlucht met de supercharger, die uniek is in motorland, reageert de viercilinder bijzonder alert op het gas en doet dat direct al bij lage toeren. Ook het maximum koppel is hoog met 137 Nm. Een speciaal ontworpen lichtgewicht Trellis frame biedt zowel lichte handling als stabiliteit. Verder heeft hij volledige led-verlichting en een je kunt je smartphone met de boordcomputer verbinden. Via een speciale app kun je dan ook met je telefoon rijmodi instellen en tal van zaken uitlezen. Standaard zijn een quickshifter, cruise control, Power Modes, traction control, cornering management, intelligente abs en launch control.

Je kunt de Z H2 Supercharged nu al bestellen, maar pas op zijn vroegst in februari rijden en zijn geweldige kracht beleven. Dan wordt hij in Nederland bij de dealers verwacht.

Share Tweet Share Share E-Mail