achtergrondafbeelding

Kawasaki Z H2 SE 2021: topmodel met skyhook-vering

Met opvallende nieuwe kleurstelling

23 nov 2020, 15:56  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Kawasaki brengt een nieuw topmodel in de Z-range uit: de Z H2 SE. In een notendop: nieuwe kleurstelling, skyhook-vering, opvallende graphics, veel elektronica, volledige LED-verlichting en een multifunctioneel TFT-kleurendisplay met bluetooth-connectiviteit. En niet te vergeten: een viercilinder met supercharger!

Viercilinder met supercharger

Aan de 998 cc grote viercilinder is niets gewijzigd. Het blok produceert nog altijd 200 pk bij 11.000 toeren per minuut en 137 Nm bij 8.500 toeren per minuut. Om al die power te baas te kunnen, installeert Kawasaki elektronische cruisecontrole, tractiecontrole, diverse power modes, een up/down quickshifter, een cornering-managementsysteem, launch control en intelligent ABS.

Skyhook-vering

De Z H2 SE heeft een elektronisch skyhook-veersysteem. Dit systeem beschikt over een 43 mm Showa SFF-CA voorvork en een BFRC lite achterschokdemper, waarvan de demping automatisch real-time wordt afgestemd op de rijstijl, de rijomstandigheden en het wegdek. Dit leidt onder alle omstandigheden tot een stabiel, comfortabel en beheersbaar weggedrag. Het voelt bijna of de motorfiets aan een onzichtbare haak vanuit de lucht is opgehangen, vandaar de naam ‘skyhook’-vering.

Prijs Z H2 SE

De Kawasaki Z H2 SE is vanaf februari 2021 te bestellen. Hij kost 23.249 euro en is leverbaar in de kleur Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black. De reguliere Z H2 is er naast deze kleur ook in de kleurencombi Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray / Mirror Coated Spark Black.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen