achtergrondafbeelding

Kawasaki onderzoekt hybride technologie – VIDEO

Nieuwe hybride tweewieler zit nog in ontwikkelingsfase

30 nov 2020, 10:15  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Kawasaki toonde op de EICMA toonden in 2019 al een elektrische tweewieler. Nu onderzoekt het Japanse motormerk de mogelijkheden van hybride technologie. Dat heeft Mr. Inoue, General Manager van Kawasaki’s Marketing & Sales-afdeling, gezegd.

Gigacel

Kawasaki heeft veel expertise op het gebied van Gigacel nikkel-metaalhydride-batterijen. Deze worden al succesvol toegepast voor trams en andere voertuigen in het openbaar vervoer. Alhoewel er nog volop wordt gediscussieerd over de beste energiebron voor een hybridevoertuig kan je stellen dat de aanwezige kennis met betrekking tot alternatieve aandrijvingen binnen het Kawasaki concern groot is.

Hybride tweewielconcept

Voor het nieuwe hybride tweewielconcept combineert de fabriek in Akashi schone verbrandingsmotoren-technologie met het potentieel van een emissievrije elektrische aandrijving. Het concept is bedoeld voor forenzen, die korte tot middellange afstanden afleggen. Men kan op benzine rijden maar ook volledig elektrisch bijvoorbeeld binnen de stad. De aandrijvingen kunnen ook worden gecombineerd voor ultieme power en rijsensatie.

Zero-emissie-gebieden

Hiermee biedt Kawasaki een antwoord op hedendaagse uitdagingen, zoals de beperkte actieradius van elektrische voertuigen en de trend, dat veel binnensteden tot zero-emissie-gebieden worden uitgeroepen. De nieuwe hybride tweewieler zit nog in de ontwikkelingsfase maar toont aan hoe veelzijdig de research van Kawasaki op dit gebied al is.

Meer ontwikkelingen

Kawasaki kondigde ook ontwikkelingen aan op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en optimale interactie tussen rijder en machine. De Kawasaki Rideology-filosofie wordt hierbij naar het hoogste niveau getild. Een proefversie van dit concept wordt in Japan al door een groep Kawasaki-fans getest. Het concept bevat onder andere een stem-geactiveerde helm-interface waarmee de rijder diverse zaken kan controleren. Bijvoorbeeld de resterende inhoud van de brandstoftank, het weer op de bestemming of de voorspelde verkeersdrukte op de geplande route.

Een blik in de toekomst

Masanori Inoue, General Manager Marketing & Sales Division, Kawasaki Heavy Industries

Kawasaki Rideology meets Hybrid Power

Kawasaki Rideology meets Artificial Intelligence

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen