achtergrondafbeelding

Is het rijden van een motor goedkoper t.o.v. een auto?

14 nov 2019, 14:40  •  Partner Content  •  Door Robin Nieuwhof

Ben jij van plan om motor te gaan rijden? Motorrijden is in veel gevallen goedkoper dan het rijden van een auto. Een motor gebruikt vrij veel benzine. Veel nieuwere auto’s rijden zuiniger dan motoren. Dit geldt zeker als je voor een dieselauto kiest. Echter, heb je ook nog de wegenbelasting en de verzekering van het voertuig. Op deze punten behaal je met een motor veel voordeel. Een motor is om te beginnen veel minder zwaar dan een auto. De wegenbelasting is bijna niet te vergelijken met wat je voor een grote auto betaalt. Je moet dan ook heel wat kilometers met een dieselauto rijden om deze kosten eruit te halen.

Een motorverzekering is doorgaans goedkoper

Met een motorverzekering ben je doorgaans veel goedkoper uit dan met een autoverzekering. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het type motor en het type auto dat je rijdt. Bovendien is het ook afhankelijk van de verzekering die je afsluit. Zo ben je met een WA-verzekering alleen verzekerd tegen schade die jij aan anderen veroorzaakt. Dit terwijl je met een WA+-verzekering bijvoorbeeld ook verzekerd bent tegen stormschade en diefstal. Met een Allrisk verzekering betaal je de hoogste premie, maar ben je ook tegen vrijwel alle schadevormen verzekerd.

Ben jij benieuwd naar de verschillende verzekeringen waar je uit kunt kiezen? Zie hier de mogelijkheden. Op deze manier wordt het een stuk eenvoudiger om na te gaan welke optie het meest voordelig is: motorrijden of autorijden. Overigens zijn de kosten uiteraard niet de enige factor waar je rekening mee moet houden als je twijfelt tussen de aanschaf van een motor en een auto.

Andere voordelen

Behalve dat motorrijden vaak veel goedkoper is, heeft het ook nog veel andere voordelen. Zo geeft het motorrijden bijvoorbeeld een erg vrij gevoel. Daarnaast heb je met de motor geen last van files. Je kunt gemakkelijk tussen de files doorrijden. Veel mensen vinden het fantastisch om motor te rijden. Toch hebben veel mensen daarnaast ook nog een auto. Zo is het op zakelijke afspraken vaak netter om met de auto te komen. Je hoeft gelukkig dus niet te kiezen tussen het rijden van een auto en een motor.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen