achtergrondafbeelding

Honda CRF300L volgt CRF250L op

Met grotere krachtbron

4 dec 2020, 7:32  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De nieuwe Honda CRF300L is in alle opzichten een alleskunner, een dual-purpose motor die de CRF250L – zijn voorganger – ook was. Wat valt er te vertellen over deze nieuwe Honda CRF300L? Dat lichten we hier uit.

De krachtbron

De nieuwe motor van de CRF300L, met nu 286 cc, produceert 10 procent meer piekvermogen: 20,1kW (27 pk) bij 8.500 tpm en 18% procent meer piekkoppel bij 26,6Nm bij 6.500 tpm. De timing van de inlaatnok is herzien, alsook het luchtinlaat- en uitlaatsysteem voor een veel sterker koppel en vermogen in het middengebied. De overbrengingsverhoudingen 1-5 zijn korter, voor een betere respons, terwijl de 6e versnelling langer is voor meer ontspannen cruisen op hoge snelheid. Een hulp-/slipperkoppeling regelt nu het achterwiel bij hard afschakelen en biedt 20 procent minder belasting op het koppelingshendel.

Nieuw frame

Het nieuw ontworpen stalen frame en de aluminium achterbrug dragen in belangrijke mate bij tot het totale gewichtsverlies van 4 kg en bieden een betere stijfheidsbalans voor feedback en gevoel. De stuurgeometrie is tot in detail aangepast, samen met een langere veerweg voor/achter en een grotere grondspeling.

Nieuw LCD-instrumentendisplay

De scherpe carrosserie is voorzien van een slankere tank en zadel en een nieuw LCD-instrumentendisplay.  Dit nieuw ontworpen, 70 gram lichter LCD-display is voorzien van grote zwarte cijfers op een helder wit display, voor directe afleesbaarheid. De nummers van de snelheidsmeter zijn ook 6mm groter, op 23mm. De informatie omvat de versnellingsindicator, het aantal afgelegde kilometers en het verbruik, de gemiddelde snelheid, de stopwatch en de toerenteller.

Ook de rijpositie is aangepast om de wendbaarheid te bevorderen die nodig is in het terrein en, net zo nuttig, in de stad.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen