achtergrondafbeelding

Honda CBR1000RR SP2 van Nicky Hayden staat te koop

Goedkoop is deze volbloed racer niet

12 mrt 2019, 6:53  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Suzuki SV650X Café Racer met Café Pack.

Een buitenkansje: de 2017 Honda CBR1000RR SP2 World Superbike van Nicky Hayden staat te koop bij het Nederlandse Ten Kate Racing. De motorfiets is extra bijzonder omdat Hayden er zijn laatste seizoen in de World Superbike op reed.

Correcte nummers

Volgens aanbieder Ten Kate Racing is alle historie van deze WSBK-fiets aanwezig, inclusief een correct chassis-, motorblok- en ECU-nummer alsook een kloppende chassis build up.
Uiteraard is deze TKR Red Bull Honda CBR1000RR SP2 World Superbike 2017 – die volgens de aanbieder zo goed als nieuw oogt – voorzien van de nodige extra’s. Die zetten we even op een rij.

Voorzien van…

Motor: TKR Cosworth engine kit
Elektronica: Cosworth pakket met TKR fly-by-wire systeem
Wielophanging: Öhlins WSBK spec
Remmen: Nissin WSBK spec klauwen en Yutaka schijven
Chassis: Aluminium braced
Swingarm: TKR / GPMS (Hayden spec)
Wielen: Marchesini
Uitlaat: Akrapovic WSBK spec

De vraagprijs

De vraagprijs van al dat moois? Een niet misselijke 95.000 euro. Maar dan heb je wel iets bijzonders, want zo vaak kom je een TKR Red Bull Honda CBR1000RR SP2 World Superbike 2017 niet tegen waarop niemand minder dan Nicky Hayden op gereden heeft.

Via Motorfans.nl

Share Tweet Share Share E-Mail