achtergrondafbeelding
CrossHelmet

Hoe ziet de helm van de toekomst eruit?

Een nieuwe generatie "slimme" helmen komt eraan uitgerust met LED’s, geluid en 360 graden view

10 mei 2018, 10:04  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

Een goede helm past, zit comfortabel en zorgt voor voldoende geluiddemping. Maar op de eerste plaats moet een helm je een gevoel van veiligheid geven. De helm van de toekomst biedt je nog meer.

Windruis aanpakken met geluid

De helm van de toekomst heeft steeds meer weg van een infotainmentsysteem. Het merk CrossHelmet brengt een helm op de markt die voorzien is allerlei gadgets. Zo heeft de helm een uniek Noise Control System dat windruis tot een aanvaardbaar niveau gereduceerd wordt. Dat gebeurt met geluidsgolven die contra bewegen en opzichte van de windruisfrequentie.

Lees ook: Wie niet horen wil krijgt oorpijn.

“Ook BMW heeft een slimme helm voorzien van Head-Up Display met audio en navigatie”

BMW presenteerde tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een concepthelm met een head-up display. Dat was in 2016. De “Connect Helmet” zoals BMW hem noemt, is echter nog steeds in ontwikkeling. Een andere optie is een inbouwset van Nuviz. Deze head-up display wordt geleverd met speakers en microfoon en werkt via Bluetooth. De set is verkrijgbaar voor € 699,-.

Nuviz Head-Up Display

Head-up display

Met het head-up display dat we al kennen uit de auto-industrie krijg je in een oogopslag alle belangrijke informatie. Het weer, de tijd en natuurlijk je navigatie wordt weergegeven in het aan de bovenkant van de helm gemonteerde head-up display.

Achteruitkijkcamera

De CrossHelmet beschikt over een achteruitkijkcamera met 360 graden view. Zo kun je alles zien wat er om je heen gebeurt, terwijl je je ogen op de weg houdt. De beruchte dodehoek, waarin je een auto naast je net niet in je spiegels ziet, is hiermee verleden tijd.

CrossHelmet

Veiligheidslicht in de helm

Aan de zijkanten van de CrossHelmet zijn kleine LED’s gemonteerd die voor extra zichtbaarheid- en veiligheid moeten zorgen in het donker. De verlichting kun je bedienen met een touchpad aan de linkerkant van de helm. Aan de rechterkant van de helm zit ook een touchpad waarmee audio en navigatie kan bedienen. De pad is zo gemaakt dat hij ook met handschoenen werkt, wel zo handig. Je regelt volume door omhoog en omlaag te swipen. Je swipt van voor naar achter om muziek te skippen en door erop te tikken pauzeer of start je het audiosysteem. Goedkoop zijn dit soort helmen niet. Je moet toch al snel rekenen op minimaal 1.500 euro. Bovendien zijn de eerste modellen pas begin 2019 leverbaar.

Meer info over slimme helmen kijk dan hier.

CrossHelmet

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen