achtergrondafbeelding
Harley-Davidson LiveWire 2019

Harley-Davidson LiveWire maakt Europese debuut op EICMA 2018

Eerste elektrische Harley-Davidson te zien in Italië

2 nov 2018, 13:37  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

We hebben er lang op moeten wachten maar nu is het zover. De allereerste volledig elektrische Harley-Davidson “LiveWire” landt 6 november 2018 op Europese bodem. Dan maakt hij zijn debuut op de EICMA motorshow in Milaan. 

LiveWire

Harley-Davidson verraste met de bekendmaking enkele jaren geleden dat werd gewerkt aan de allereerste elektrische Harley-Davidson ooit. Er volgde een uitgebreide testfase “Project LiveWire demo-tours”. Dealers en fans over de hele wereld kregen de kans de motor uitgebreid te testen. Ruim 12.000 rijders hebben hun mening kunnen geven en Harley-Davidson heeft ook echt wat met die informatie gedaan. Het eindproduct is er nu, de Harley-Davidson LiveWire gaat in 2019 in productie.

Harley-Davidson LiveWire

De eerste presentatie aan het grote publiek van de elektrisch aangedreven LiveWire in Europa biedt bezoekers de kans de productiemotor van dichtbij te bekijken. Het prototype was al behoorlijk bruut, het productiemodel gaat daar met gemak overheen. Het ‘patato-patato’ uitlaatsoundje zal echter gemist worden.

De weg naar Harley-Davidson

In 2019 staat de LiveWire in de showrooms als eerste uit een reeks elektrische tweewielers die Harley-Davidson heeft aangekondigd als onderdeel van de versnelde groeistrategie “More Roads to Harley-Davidson”. Met deze groeistrategie wil Harley-Davidson andere doelgroepen bereiken. Naast de LiveWire volgt er in 2020 ook een Adventure en Streetfighter model.

Battle of the Kings

Tijdens de EICMA wordt ook de winnaar van de wereldwijde ‘Battle of the Kings 2018’-competitie bekend gemaakt. Battle of the Kings is een dealer custom build-off. Specialisten uit 30 landen over de hele wereld strijden voor de titel. Er mag alleen gebruik gemaakt worden van originele Harley-Davidson accessoires. Finalisten uit Thailand, Australië en Italië staan met hun creaties op de Harley-Davidson stand in de hoop gekroond te worden tot “Custom King”.

Share Tweet Share Share E-Mail