achtergrondafbeelding
Harley-Davidson LiveWire 2019

Harley-Davidson LiveWire haalt tot 225 km op een volle accu

Harley-Davidson maakt definitieve specificaties LiveWire bekend

8 mrt 2019, 12:28  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Suzuki SV650X Café Racer met Café Pack.

Harley-Davidson heeft op de Autosalon van Genève – jawel, op een autobeurs – de definitieve productiegegevens van de elektrische LiveWire bekendgemaakt. Kunnen we eindelijk acceleratie- en actieradiuscijfers melden.

Acceleratiecijfers

De Harley-Davidson LiveWire sprint in 3,0 seconden naar 100 km/u en accelereert van 100 naar 130 km/u in slechts 1,9 seconden. De topsnelheid komt uit op 176 km/u. De elektrische aandrijflijn – H-D Revelation genaamd – produceert een nieuw en opvallend Harley-Davidson geluid tijdens het accelereren.

Harley-Davidson LiveWire 2019

Actieradius

Het motormerk geeft voor de LiveWire een actieradius op van 225 kilometer in de stad en bij gecombineerd stop-and-go en snelweggebruik ongeveer 142 kilometer.

Harley-Davidson LiveWire 2019

Opladen

De LiveWire is geschikt voor DS Fast Charge-technologie. Daarmee kan de batterij in veertig minuten opgeladen worden tot 80 procent acculading. Van 0 naar 100 procent acculading kost 60 minuten.

Systemen

De LiveWire is uitgerust met Electronic Chassis Control (ECC) met bochten-ABS, Traction Control System (TCS) en een Drag-Torque Slip Control System (DSCS) voor het monitoren en aansturen van het remvermogen en het motorkoppel op het achterwiel om zo de rijder meer controle en balans te bieden in verschillende rijomstandigheden. Het ECC-systeem is volledig elektronisch en gebruikt de nieuwste zes-as inertial measurement unit (IMU) en ABS sensortechnologie. Slimme systemen dus.

Harley-Davidson LiveWire 2019

Hardware

Ook met de hardware lijkt het goed te zitten. Harley-Davidson monteert Showa Balanced Free Rear Cushion-lite (BFRC) een volledig instelbare mono achterschokdemper. Voor installeert het merk Showa Separate Function front Fork-Big Piston (SFF-BP) vering in de voorvork. Tot slot heeft de LiveWire Brembo Monoblock-voorremklauwen die zich in dubbele 300 mm remschijven vastbijten.

Bestellen

De Harley-Davidson LiveWire is later dit jaar te koop vanaf 34.000 euro inclusief BTW in zowel Nederland als België. In Luxemburg vraagt het merk 33.000 euro. Een pre-order plaatsen is vanaf april mogelijk op op h-d.com/LiveWire. De eerste leveringen worden in het vierde kwartaal van 2019 verwacht in de meeste Europese landen en Canada. In de Verenigde Staten is het plaatsen van een pre-order al mogelijk.

Harley-Davidson LiveWire 2019

Share Tweet Share Share E-Mail