achtergrondafbeelding

Harley-Davidson geeft schets vrij van middelzware EV

Looks van een flat-track racer

22 jan 2020, 8:10  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Harley-Davidson heeft op de Amerikaanse website een schets gepubliceerd van een middelzware elektrische motorfiets. Een productieversie moet volgen, maar wanneer is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gesproken over een introductie in 2022.

XR750

Harley-Davidson kan alleen het volgende melden: “The middleweight EV concept bridges our EV technology to our rich history of racing and the legendary XR750.”

Schetsfase

Hoewel de elektrische motorfiets nog in de schetsfase zit, lijken de details al goed uitgedacht. De styling is geïnspireerd op die van de nieuwe elektrische LiveWire. Verder bespeuren we LED-verlichting en een opvallend vormgegeven achterbrug.

Flat-track racer

De LiveWire is een zware cruiser, terwijl deze elektrische ‘middleweight EV concept’ de looks heeft van een flat-track racer. De elektrische motorfiets moet aanzienlijk goedkoper worden dan de LiveWire die in Nederland 34.000 euro kost.

Veel EV-nieuws

Harley-Davidson zet vol in op elektrificatie. Zo staat er voor 2021 nog een elektrische scooter op de planning. Ook komt het merk met e-Bikes. Er komen ook nog motoren met conventionele verbrandingsmotoren. Denk maar aan de Pan America (allroader) en de Bronx (naked). Een ding is zeker: Harley-Davidson gaat de breedte in.

Share Tweet Share Share E-Mail