achtergrondafbeelding

Harley-Davidson Electra Glide: de essentie van toeren

Nostalgisch uiterlijk, techniek van nu = dubbel genieten

5 mrt 2019, 9:31  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Aangedreven door de krachtige Milwaukee-Eight107 motor, maakt de nieuwe Electra Glide Standard een diepe buiging naar de authentieke Harley-Davidson Touring heritage.

De nieuwe Harley-Davidson Electra Glide roept nostalgische gevoelens op. Het uiterlijk voert je direct tientallen jaren terug in de tijd. Naar de tijd dat de Highway Patrol (Amerikaanse snelwegpolitie) met de Electra Glide reed. Deze machine is heritage, een pure toermachine uit de tijd dat veel andere merken nog niet eens aan af fabriek leverbare toerkuipen deden.

Harley-Davidson Electra Glide Standard

Iconische Batwing kuip

De Electra Glide Standard heeft de iconische Batwing kuip, chromen afwerkingen, standaard zadelkoffers en gegoten aluminium wielen. ‘Om het accent te leggen op de gestripte, pure essentie van de Electra Glide Standard, hebben we ons gefocust op simpele en tijdloze afwerkingen, die tegelijk fundamenteel zijn voor de Harley-Davidson Touring lijn. Zo zijn de belangrijke onderdelen bijvoorbeeld verchroomd, en worden ze aangevuld met gepolijste en zwarte componenten’, vertelt Harley-Davidsons Vice President of Styling and Design Brad Richards.

Veel chromen details op Electra Glide

‘De kleppen-, carter- en koppelingsdeksels zijn verchroomd om de traditionele vorm van de Milwaukee-Eight 107 V-Twin te benadrukken. Bovendien geven ze de machine de nostalgische touch die een link legt naar de allereerste Electra Glide ooit.’

Harley-Davidson Electra Glide Standard

Moderne rij- en handling-technologie

De Electra Glide Standard biedt alle nieuwe rij- en handling-technologie van Harley-Davidsons Touring lijn, zoals standaard elektronische cruise control, met de hand verstelbare achterschokdempers, een 49 mm voorvork met dual bending valve vering en Reflex gekoppelde Brembo remmen met ABS.

Harley-Davidson Electra Glide Standard

Vermogen? Genoeg!

De Electra Glide Standard heeft de Milwaukee Eight 107 krachtbron veel power bij lage toeren, met een snelle gasrespons, meer dan genoeg vermogen bij het inhalen en die iconische Harley-Davidson big twin sound. Zoals gebruikelijk noemt het merk geen pk’s of Nm’s.

De Electra Glide Standard is leverbaar in Vivid Black voor een prijs van € 29.500.

Lees ook: Harley-Davidson, modeljaar 2019

Share Tweet Share Share E-Mail