achtergrondafbeelding
Gentleman's ride 2018

Gentleman’s Ride op klassieke en vintage motoren

Strak in het pak op de motor voor het goede doel. Doe jij mee?

17 aug 2018, 13:12  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Gentleman’s Ride is een bijzondere motortocht voor het goede doel, die in zijn korte tijd van bestaan wereldwijd motorrijders in het zadel weet te krijgen: in strak kostuum, liefst met snor en op een klassieke motorfiets.

Wanneer?

Op zondag 30 september 2018 doen tienduizenden keurige heren in honderden steden over de hele wereld hun stropdas aan, werken ze hun snorren bij, persen ze hun tweedkleding en toeren ze op hun klassieke en vintage motoren.

Voor het goede doel

De deelnemers hijsen zich in de bijzondere outfit om dat het weer eens iets anders is dan andere motortoertochten. Maar wellicht nog belangrijker: ze doen het ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie.

gentleman's ride 2018

Australisch initiatief

De Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een themarit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen.

Eerste rit in 2012

Die eerste rit in 2012 bracht meer dan 2.500 motorrijders samen, in 64 steden. Door dit succes begon de oprichter na te denken over hoe het evenement kon worden gebruikt voor het steunen van een goed doel. Vorig jaar waren er 94.000 deelnemers in 581 steden en in 92 landen. Omgerekend is toen al 4 miljoen euro opgehaald. Dit jaar mikt de organisatie op 6 miljoen euro.

Voor informatie, locaties waar de rit in jouw buurt is en voor inschrijven Klik hier

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen