achtergrondafbeelding

Geen fiets, geen scooter, dit is de Elmoto Loop

Met de looks van een crossmotor

31 jul 2019, 17:05  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Het techbedrijf Govecs heeft een nieuwe tweewieler ontwikkeld: de Elmoto Loop. Het is geen fiets en ook geen scooter, maar iets daartussen in.

Looks van crossmotor

Qua vormgeving heeft de Elmoto Loop wel iets weg van een crossmotor. Toch valt deze fiets in de zogeheten speedpedelec-categorie. Dat betekent dat je een auto of scooterrijbewijs nodig hebt om op dit voertuig te mogen rijden. Een kentekenplaatje is verplicht.

45 km/u

Govecs rust de Elmoto Loop uit met een verwisselbare lithium-ion 48 V-batterij en een elektromotor met 2 kW. De topsnelheid bedraagt 45 km/u. Volgens Govecs moet je op deze speedpedelec tot 80 kilometer kunnen rijden. De batterij tot 50 procent opladen duurt ongeveer twee uur en ongeveer 4,5 uur tot 100 procent.

September

De fiets weegt 58 kilogram en heeft een zithoogte van 830 tot 860 mm. Er is ook een kleine bagageruimte, namelijk eentje van 1,5 liter. De levering start in september 2019. Een vanafprijs is nog niet bekend. Je krijgt er in ieder geval altijd een geïntegreerde USB-oplader, stuurslot, smartphone app, LED-verlichting, hydraulische remmen en brede Schwalbe Crazy Bob bij.

Share Tweet Share Share E-Mail