achtergrondafbeelding
Harley Davidson Sportster XL 1957 Lego Ideas (1)

Fraai! Harley-Davidson Sportster XL (1957) van Lego!

Ligt straks mogelijk in de winkels!

27 dec 2018, 15:45  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

In 1957 introduceerde Harley-Davidson de Sportster-series, waaronder de Sportster XL-variant. Lego-bouwer Maximecheng03 vindt deze klassieker geweldig en besloot om er een Lego-versie van te bouwen. Hij diende zijn ontwerp in bij Lego Ideas. Mogelijk ligt deze Harley van Lego dus straks in de winkelschappen.

Kleine details

Lego-bouwer Maximecheng03 heeft goed op de kleine details gelet, zoals de remmen, koppeling, voorvork, remkabels en de motor. De motor is voorzien van cilinders en drijfstangen. Kortom: een behoorlijk vernuftige creatie, maar nog geen realiteit. Maar daar kan jij verandering in brengen.

10.000 stemmen

Het idee achter Lego Ideas is eigenlijk vrij simpel: een ingediend ontwerp heeft 10.000 stemmen nodig om hem door Lego te laten beoordelen. Na goedkeuring van Lego verschijnt het bouwwerk daadwerkelijk in de winkels en krijgt de ontwerper een klein percentage van de opbrengst als vergoeding. Op het moment van schrijven heeft deze Vintage 1957 Harley Davidson Sportster XL al dik 2.600 stemmen. Op naar de 10.000?

Dit is de échte…

Harley-Davidson Sportster XL 1957

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen