achtergrondafbeelding
Harley-Davidson Project Livewire

Fluisterstille Harley-Davidson komt eraan

Elektrische openbaring begint vorm te krijgen

26 apr 2018, 14:04  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

Dag patato-patato sound, vaarwel harde klappen van de zo vertrouwde V-Twins. Het geluid van de nieuwe elektrische Harley heeft meer weg van een fluisterstille stealth-fighter.

Aanhoudende problemen

Harley-Davidson heeft de afgelopen paar jaar te maken met dalende verkoopcijfers. De aankondiging dat er de komende tien jaar meer dan honderd nieuwe modellen aankomen en de introductie van de compleet nieuwe 2018 Softail-lijn keert het tij nog niet. Ook de verkoop van de ‘goedkopere’ modellen voor Young Urban-rijders heeft niet de gewenste groei gebracht. Concurrent Indian Motorcycle dendert ondertussen keihard door en ziet verkopen stijgen met de introductie van populaire nieuwe modellen.

“We hebben goed geluisterd naar het commentaar van ruim 12.000 rijders tijdens de Project LiveWire demo-tours”

Harley-Davidson zet vol in op elektrisch model

Vandaar de keuze van Harley-Davidson om nu vol in te zetten op de introductie van het eerste elektrische model uit de geschiedenis van het iconische merk uit Milwaukee. Project LiveWire, de conceptmotor waarmee Harley-Davidson in 2015 iedereen wist te verassen, zal volgens CEO Matthew Levatich binnen twee jaar op de wegen te zien zijn. Ruim 12.000 rijders hebben tijdens wereldwijde demo-tours hun mening gegeven over dit unieke project. ‘Hier hebben we goed naar geluisterd en we hebben er ook echt wat mee gedaan. Daarom zijn wij nu in staat om snel te schakelen en binnen 18 maanden een eerste exemplaar op de markt te brengen’.

Elektrische openbaring

Een naam voor de jongste Harley-telg is er ook al, de eerste elektrische Harley-Davidson gaat Revelation heten. Is het model dan ook echt een openbaring? Dat moet nog blijken, maar erg interessant is het wel. De nieuwe naam past perfect in het rijtje van Evolution en Revolution X V-Twin motoren. Nu maar hopen dat de Revelation bij Harley-Davidson weer voor groei in sales gaat zorgen.

Harley-Davidson Project Livewire

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen