achtergrondafbeelding

Flitsende 125 cc motor uit België

Scootermerk Neco komt nu met erg leuke motorfiets voor A1-rijbewijsbezitter

24 aug 2022, 16:06  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Neco uit België levert 50 cc scooters, ook in Nederland. Nu presenteert het merk een kleine motorfiets: de Neco NC-N01.

De Neco NC-N01 ziet er echt fraai uit. Kijk maar eens naar het frame en de sportieve, korte uitlaatdemper. Of de tank en het met stiksel afgewerkte zadel. En de 125 cc heeft een upside-down voorvork en een Combined Brake System (CBS). Met het remhendel bedien je dus voor- en achterschijf tegelijk.

Technisch volwassen

Aan alles is te zien dat de Neco NC-01 technologisch volwassen in elkaar steekt. De led-koplamp, achterlicht en richtingaanwijzers en het digitale LCD-display maken dat nog eens extra duidelijk bij deze nieuwe Benjamin in motorland voor de A1-rijbewijsbezitters.

Neco 125 cc met 15 pk

De eencilinder motor met brandstofinjectie, vloeistofkoeling en dubbele bovenliggende nokkenassen! is goed voor 11 kW (15 pk). Volgens Neco is een topsnelheid van meer dan 100 km/uur mogelijk. Uit ervaring met andere 125-jes zoals de MT125 van Yamaha met min of meer net zoveel vermogen weten we dat dat klopt. Dan moet je geen wind tegen hebben en tegelijk helling opwaarts rijden.

17 liter tankinhoud!

De tank is overigens vrij fors van inhoud voor een 125. 17 liter benzine kan erin. Daarmee kom je heel ver omdat de ervaring leert dat je makkelijk 1 op 30 rijdt of nog zuiniger.

Prijs in België onder 3.500 euro

Je kunt de Neco NC-N01 krijgen in twee kleurcombinaties. In België voor een prijs van nog net geen 3.500 euro. De Neco Scooter-modellen worden ook geleverd in Nederland bij een aantal motorzaken. Het is nog niet duidelijk of de 125 cc motorfiets ook in ons land komt, maar met zijn specificaties en prijsstelling valt dat te hopen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen