achtergrondafbeelding

Flinke update voor Triumph Tiger 1200

Nu met automatische hoogteregeling: ideaal als je wat korter bent

15 feb 2024, 16:00  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Luisteren naar je klanten is een, er wat meedoen is twee. Dat laatste is gedaan met de Triumph Tiger 1200. Motorblok, comfort en ergonomie zijn aangepast.

De meest opmerkelijke update is het standaard leveren van de automatische hoogteregeling op alle versies, dus ook op de opstapper Triumph Tiger 1200 GT Pro. Dit systeem verlaagt de motor met een actieve veervoorspanningreductie. In de praktijk betekent dat de motor 20 mm zakt vlak voordat je tot stilstand komt. Zo kun je wat makkelijker bij de grond met je voeten, erg prettig als je niet al te lange benen hebt. Bij het wegrijden stijgt hij weer naar de normale positie.

Motor Tiger 1200 soepeler gemaakt

Verder heeft Triumph het 1.160cc driecilinder motorblok verfijnd door wijzigingen aan de gewijzigde krukas, de dynamorotor en de balansas. De driepitter moet daarmee winnen aan souplesse en meer koppel leveren bij lage toeren. De koppeling is ook aangepakt zodat het inschakelen van de eerste versnelling soepeler gaat.

Zitcomfort verbeterd

Het zadel voor de bestuurder is vlakker gemaakt, waardoor zitcomfort verbetert. Het zadel is daardoor wel wat breder. Kom je daardoor minder goed met je laarzen op de grond, dan is er altijd nog het lagere zadel. Dat leidt tot 20 millimeter lagere zit, bij de GT Pro is die dan 830 millimeter en bij de Rally Pro is dat dan 855 millimeter. Triumph heeft de voetsteunen bij de GT-modellen wat hoger geplaatst omdat sommige rijders daarmee wel eens het asfalt raakten in de bocht.

Nieuwe kleuren voor Tiger 1200

Voor modeljaar 2024 komen er ook nieuwe kleuren beschikbaar voor de Triumph Tiger 1200-familie. De Tiger 1200 GT Pro en GT Explorer zijn nu verkrijgbaar in het opvallende Carnival Red, naast het reeds beschikbare Snowdonia White en Sapphire Black. De Tiger 1200 Rally Pro en Rally Explorer zijn verkrijgbaar in het stijlvolle nieuwe Matt Sandstorm en Jet Black, naast het populaire Matt Khaki.

Triump Tiger 1200 afgeslankt in 2021

De huidige generatie van de Triumph Tiger 1200 is in 2021 geïntroduceerd. De motorfiets week in vrijwel alles af van zijn voorganger, waarbij Triumph heel veel aandacht heeft geschonken aan gewichtsverlaging, dat afhankelijk van de uitvoering een winst van circa 30 kg opleverde. De GT-modellen zijn wat lager en door hun kleinere wieldiameter meer gericht op rijden op verharde wegen. De Rally-versies hebben een groot 21-inch voorwiel met spaakvelg, bieden een hogere zit en zijn tevens gericht op offroad-gebruik. Bij beide levert de driecilindermotor een vermogen van 150 pk bij 9.000 toeren en 130 Nm koppel bij 7.000 toeren.

Lees ook de review van de  Triumph Tiger 1200 GT Pro 2022

 

 

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen